Vad är latin slagverk?

Latin slagverk är den term som används för att gruppera en uppsättning slagverk som är karaktäristiskt användas för att utföra latinamerikansk musik.

Latin percussion ofta är engagerade i ostinato och klockor Agogo är en ostinato instrument, liksom claves, och ostämt metall klockor, liksom cowbell. De kommer i grupper om tre eller fyra klockor och är inställd på ungefär en tredjedel isär.

bongotrummor eller bongos finns enkel-headed unpitched trummor, monterade i par. Traditionellt hålls mellan knäna och spelade för hand, kan de monteras och lekte med pinnar eller klubbor. Congas, en annan typ av trumma, är långa trummor som i en monter eller lutande mot sittande spelaren så att den öppna botten inte stängts av golvet. De är också traditionellt spelat för hand på olika sätt, även om den kan spelas med klubbor. Det caba? en, cabasa, cabaza eller afuche, eftersom det är omväxlande kallas, är en kalebass eller annan behållare på ett handtag, omgiven av plast eller metall pärlor. Instrumentet hålls med ena handen och roteras med andra, skapa ett raspande ljud när pärlorna gnida mot huvudet.

Kastanjetter är av europeiskt ursprung, och är kanske mest känd för sin användning i Georges Bizet's "Seguidilla" i hans opera Carmen . Förknippas med Spanien är att de används för att beskriva landets kultur, antingen i form av hand kastanjetter, kastanjetter paddel eller kastanjetter konsert, som är monterade på ett bräde, utan nu också karaktäristiskt del av den latinska percussion avsnitt.

Claves är par cylindriska hårda pinnar som är ca 6 inches (15 cm) i längd. Slagverkaren vaggor en pinne, inte gripen, utan vilar ovanpå den vikta fingrarna, och den andra används för att slå det. Claves bidra till en övergripande god latin percussion, spelar en ostinato i danser som conga, samba och rumba. p

Cowbells anses Latin percussion trots att de också har sina rötter i europeisk musik-där samma modell som används runt kons hals får användas för musicerande-liksom en standard plats på latin dans band. Ursprungligen kategoriseras ungefär lika låg, medium och hög, har gällt modeller som skapats efter nittonhundratalets kompositörer skapade en efterfrågan.

Maracas, en form av latin percussion ofta parvis i latinamerikansk musik, men var för sig i andra inställningar. Tillverkad av en kalebass, kan de utnyttjas, skakas eller snurras för att skapa olika ljud som ofta används för att bidra till ostinato mönster. Den guiro är en annan latinamerikansk jättepumpa instrument, som spelas av skrapa sågtandade topp med en pinne.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.