Vad är japanska Anime?

I sin enklaste mening hänvisar anime till en tecknad TV-serie eller film gjord i Japan. Ordet anime härstammar från ordet animation. I en japansk anime-serie, karaktärerna som traditionellt har extremt stora, doe-liknande ögon och spikey eller långt hår. Anime är dock mer än bara en "tecknad" till sina fans. Medan traditionella karikatyrerna i USA är ofta beroende vare sig humor eller schematiska "gott och ont" tomter, de typiska anime-serien erbjuder karaktärer som utvecklas då serien rör sig längs och behandlar komplexa frågor, däribland verkligheten och acceptera döden. Anime ger en inblick i den japanska kulturen och ofta spelar på diverse asiatiska myter, symboler och kampsport.

Anime är en konstform som inte är avsedda enbart för barn. Medan vissa anime serier är riktade mot ungdomar, de flesta anime-serien avsedd för en vuxen publik. Ordet "Manga är ofta används när man diskuterar anime, men de är inte alls samma. Manga hänvisar till japanska serier. I huvudsak är manga boken form av anime, och många populära anime serien började som manga. Ordet "otaku", används ofta för att beskriva die-hard fans av anime och manga, vilket betyder att dessa hard core fans lever och andas för att läsa Manga och se på anime. Den populära japanska anime har spridas över hela världen. Fans över hela världen samlar nu sin favorit anime serie på VHS och DVD-form. Dessa karikatyrer finns i en dubbad version, eller med den ursprungliga japanska språket och textning. Medan anime handlar om allvarliga frågor, de är ofta humoristiskt, perversa, och lättsamma stunder i varje serie. Sådana scener ofta kallad "ecchi. "

Den första anime tv-serien "Tetsuawan Atom" (The Mighty Atom), släpptes 1963 och sprang in USA samma år som "Astro Boy". Populariteten för anime och manga har spridits till andra områden också. Den Datorspelsåret säljer miljontals spel varje år som är baserad på anime och manga tecken. Om leksakers hyllor över hela USA, populära anime och manga tecken finns i actionfigur form.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.