Vad är funna objekt?

En hittades föremål är något som har utformats för ett annat ändamål än konst som har utnyttjas vid produktion av konst. Upphittade ofta förekommer i skulptur, men också visa upp i musik, performance, och andra metoder för konstnärliga uttryck. Upphittade föremål kan bli mittpunkten i ett arbete, eller de kan helt enkelt integreras i helheten, och de kan variera mycket i storlek och form, som något i världen har potential att bli en funna objekt.

Många upphittade föremål är designade för en användbar funktion. En gräsklippare, till exempel, skulle kunna användas som en funna objekt i en skulptur eller prestanda bit, antingen hela eller i en isärtagen form. Beroende på konstnärens mål kan pjäsen referens ursprungliga funktion av gräsklipparen, eller det kan helt repurpose gräsklipparen, ibland på ett helt oigenkännlig sätt. Samma Gräsklipparen inte bara behöver användas i en visuell arbetet, utan det kan också finnas i musik, med sin egen distinkta sound.

Hittade objekt är speciellt vanliga i industriell musik, även musik från andra genrer kan integrera upphittade föremål. Exempelvis vissa klassiska musiker vilja arbeta med fågelsång och integrerar dem i deras prestationer och använda det som en bas för att utveckla nya melodier och teman. Grytor och kastruller kan bli slagna som trummorna i etnisk musik, medan dans och musikföreställning som kallas Stomp använder upphittade föremål från moppar till sågar som musikinstrument. En hittades objekt i musik kan vara subtil eller Jarring, melodisk eller illalåtande, men det kommer oftast öka intresset.

Modern skulptur kan använda upphittade föremål, ibland till en nivå som kritiker hitta lite extrem. Om du råkar ha tillgång till ett modernt konstmuseum och du tar en dag att lunka omkring, kommer du förmodligen att upptäcka ett antal funna objekt bitar, allt från pianon plaskade med färg för att högar av sopor. Eftersom en funna objekt är alltid upptäcks, snarare än gjort, en konstnär inte kan veta exakt eftersom syftet är eller hur man ska göra förrän han eller hon snubblar på den.

Vissa cyniker påpekar att en av de främsta fördelarna med en funna objekt är att det ofta är billigt eller gratis, trots att några upphittade föremål extremt dyra. Fans av funna objekt konst påpeka att användningen av upphittade föremål i konst illustrerar förmågan att hitta det vackra i vardagliga ting, och att införandet av ett hittade föremål i ett konstverk ofta får människor att tänka på det objektet, och ibland Världen i mycket nya sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.