Vad är filmregissör?

En chef är ansvarig för tillsynen varje kreativ aspekt av en film, från början till slut. Från "look" av filmen varumärke belysning eller humör, kan du känna igen den bästa direktörernas filmer av sin konstnärliga underskrifter. Alfred Hitchcock, Steven Spielberg och Woody Allen, exempelvis varje lämna sina kännetecken för varje film de gör. När en chef läser ett manus han eller hon utvecklar en personlig vision för hur den historien skulle berättas . Vare sig det är en mörk berättelse, en berättelse om triumf, eller en av passion kommer regissörens unika vision att ansvara för att presentera dem på ett sätt som ingen annan regissör skulle. En direktör som ser bortom orden på sidan för att en rörlig bild med särskilda skott, belysning, humör, nyans och känsla-allt visuellt skapats för skärmen. Om det ursprungliga skriptet måste arbetet skall direktören lämna förslag till författaren för att förbättra skriptet. Direktören kan också föra nyckelpersoner i besättningen för projektet som han har framgångsrikt arbetat med tidigare. Han kommer att ansvara för att godkänna varje kameravinkel, objektiv kraft, belysning och scenografi.

Direktören samarbetar också med i rollistan, möte före varje scen för att göra en rinna igenom. Här får han en känsla för hur skådespelaren kommer att spela på scenen. Om det behövs kan direktören ge motiverande insikt, eller justera prestanda genom att lägga fram förslag. Han kommer också att lyssna på förslag av aktörerna.

befattningshavare Studio eller exekutiva producenter, kommer att besöka inspelningsplatsen för att se projektet i tid och enligt budget. Direktören kommer att arbeta med studion chefer att kontrollera att de är nöjda med hur filmen framskrider. I slutet av inspelningen dagen, regissör, producent och nyckelpersoner i besättningen kommer skärm dagens footage i vad som kallas dagstidningar . Här kan se om scener kommer att behöva nytt skott. Direktören kommer också att delta i efterproduktion när filmen blir redigerade till sin slutliga form.

Även om en direktör är ansvarig för visionen bakom en film, en bra chef lyssnar också hans besättning och kastade och arbetar tillsammans. Det finns många begåvade människor som deltagit i skapandet av en film och utnyttja varje individs talang är vad som gör en chef, och filmen blev en framgång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.