Vad är filmhistoria?

En av de mest dominerande formerna av underhållning i det 21-talet är spelfilm. Med de traditionella principerna om historien i arv från tiden för Aristoteles, tekniska trolleri i dagens moderna datorgenererade grafik, och gränslös fantasi filmskapande samhället, filmer har blivit en viktig källa till utbildning, underhållning, och inte överraskande, vinst . Men i den 19: e talet var märkt den första filmen experiment som enbart nyhet, noga med att tona omodernt. Medan filmhistoria har genomgående spännande har det sällan gått i ett förutsägbart eller ens troligt sätt. De framsteg som verkligen minns är de som drivs av en önskan att göra de medelfristiga mer verklig och mer trovärdigt.

Film associering Kalifornien är knappast en tillfällighet, på 1870-talet, Leland Stanford, guvernören i Kalifornien, orsakade den första filmen som skapas för lösa en insats. Fram till denna dag, omfattande debatt omgiven hur en hästs galopp fungerade. Stanford trodde riktigt att någon gång i Stride var alla fyra hovar från marken. För att bevisa sitt påstående, hyrs Stanford fotograf Eadweard Muybridge att genomföra ett experiment för att fånga hästen i rörelse på film. År 1878 använde Muybridge en serie av 12 kopplade kameror för att fånga hela steglängd av en galopperande häst. Med detta osannolikt födelse, historia filmen var bokstavligen iväg till tävlingarna. Muybridge, trots en ganska mercurial humör, som fick honom att mörda sin hustrus älskare, fortsatte att uppfinna tidigt film-teknologin. Hans zoopraxiscope, den första riktiga filmen projektor, används en snabbt snurrande skiva att projicera en serie stillbilder tillräckligt snabbt för att lura ögat till att se rörelse. På 1893 Chicago World's Fair, visade Muybridge sin uppfinning för allmänheten och genomförde flera föreläsningar om vetenskapen bakom hans uppfinning. Också vid världsutställningen var uppfinnare Thomas Edison, banbrytande hans egen film som bygger på Muybridge tidiga experiment. Den kinetoscope och kinetograph utvecklades till stor del av Edisons anställd, William Kennedy Laurie Dixon. Dixon och Edison konstruerade den kinetoscope som en maskin som skulle passera perforerade stillbilder under en ljuskälla i höga hastigheter, och skulle bli standard för filmprojektion under många år. De första försöken utfördes för att synkronisera filmen med ljud, men misslyckades.

Imitation av Edisons uppfinningar i Europa ledde till födelsen av en biosalong. Partners Robert W. Paul och Birt Acres först med idén att projicera film på stora skärmar för att visa att en stor publik, med projektionen teknologin för franska uppfinna laget Auguste och Louis Lumière. Med tillkomsten av stora tekniker omfattande projektion, började filmen eran verkligen ta form, som större skärmar började dra stora skaror.

1906 historien om filmen tog ytterligare ett steg, när filmen animation första dök upp i en kort film som hette Humoristiska Phases of Funny Faces . Filmen används både stop-motion animation, där objekt som flyttas för hand i varje annan ram, och tecknad animation, där en ritning ändras, bildruta för bildruta. Fram till uppkomsten av datorgrafik på 1990-talet var detta det vanliga sättet animerade filmer skapades för nästan ett århundrade.

Nästa tekniska innovationer som för alltid förändrat filmhistoria var införandet av synkroniserat ljud, i 1927 filmen Jazzsångaren . Trots försök att koppla ljud och bild vid flera tillfällen hade misslyckats, Warner Brothers bolaget slutligen uppfann Vitaphone, som uppvisat dialog och musik separat på fonografer ska spelas som filmen pågick. Den Vitaphone var kopplad till projektionssystem att hålla ljud och bild matchas upp, och giftermålet mellan de två delarna varit oerhört framgångsrik.

Sound inte bara bytt ut de tekniska aspekterna av filmen, ändrade det hela på film. Före uppfinningen av Vitaphone, var filmer i allmänhet korta, med dialog kort som satts för att ge nödvändig bitar av information till publiken. För första gången blev författare en viktig del av Hollywood. Möjligheten att få aktörer tala och bli hörd, och inte bara reagera eller mimik, få publiken att verkligen ta kontakt med vad som hände på skärmen. Som de flesta framgångsrika innovationer i filmhistoria, lägga till ljud väckte publiken vidare till världen på skärmen.

I slutet av årtiondet hade "talkies" trängs undan helt tyst bilder, och hade ändrat filmhistoria evigt. Inte bara har de en otrolig tekniskt framsteg, de är också huvudansvaret för betydelsen av manusförfattare. Tecken kunde nu tala i stället för bara fysiskt reagera, kan områden vara djupare och storylines kan bli mer komplicerad. Tillkomsten av ljud i film flyttas fokus för en majoritet av filmer från den fysiska och i den mentala situationer tecken, en trend som fortfarande driver film idag.

1930-talet gav världen ett annat tekniska underverk, filmrulle. Även tidigt färg experiment hade gjorts tidigare, fanns inte riktigt framgångsrik förrän tre färgkamera uppfanns 1932 av Technicolor. Precis som att kunna höra skådespelarna gjorde tecken mer trovärdigt, se världen i verkliga färg gjorde inställningen mer verklig för publiken.

Trots den förödande ekonomiska depressionen under 1930-talet upplevde filmen ett enormt uppsving av produktionen. Med färg, ljud och de möjligheter som öppnas genom manusförfattning, filmer blev en tillflyktsort av hopp och fantasi för desperata människor i behov av en flykt från vardagen. Det bidrog också till att strömmen till stora filmstudior, den drivande produktion kraften bakom de flesta stora filmer. När 1930-talets slut, fem bolagen dominerade filmindustrin: Twentieth Century Fox, MGM, Paramount, Warner bröder, och RKO Radio. Mindre företag Universal, Columbia och United Artists lyckades också skära ut bitar av marknaden för sig själva, medan de udda-anka Disney gjorde några dollar med sina 1930 teckningar, inklusive Snövit och de sju dvärgarna . Studios gjort flera kontrakt bild med stjärnor, regissörer och författare i ett försök att få en konstant rad av produktionen och för att behålla talanger från borgen till en annan studio. Även om vissa tyckte fabriken känslan av en filmstudio, är den stora studion ERA synonymt med det som många kallar den guldålder Hollywood.

1930-talet och 1940 var de dagar Glamor i filmhistoria. Deltagarlistan stjärnor ser ut som en lista över filmens största bidragen: Alfred Hitchcock, Kate Hepburn och Spencer Tracy, Jimmy Stewart, Orson Wells. Epoken tog världen Citizen Kane , The Wizard of Oz , Borta med vinden , King Kong och Stagecoach . Western, gangster flicks, mousserande komedier, och häpnadsväckande epos uppnått alla otroliga nivåer av popularitet och framgång.

1950-talet förde en häpnadsväckande stopp för det bohemiska glansen av videoinspelning staden Hollywood och öppnade ett mörkt kapitel i historien om film. Med rädsla för kommunismen på uppåtgående, konstnärer och filmmakare blev en viktig målgrupp för Röda faran. House Un-American Activities kommittén inkallad dussintals älskade stjärnor för förhör, drabbades många av dem dilemmat att förlora sin karriär eller skadat anseende vänner.

Decenniet förde också ett nytt hot: TV. Fruktar att bli överträffat av helt otroliga nya hemunderhållningssystemet, studios kastade pengar till stora epos som TV aldrig kan hoppas att duplicera, såsom Ben Hur , och De tio budorden . Trots framgångarna med epiken och musikaler film i denna tidsålder, film haltade genom 1950-talet innan en nära kollaps studior på 1960-talet.

Under 1960 och 1970, World Cinema verkligen tog fart, men Hollywood kämpade. Många länder började erbjuda skattelättnader till filmteam villiga att producera sina platser, ritning turist pengar till sitt kämpande ekonomier. I slutet av 1960-talet började filmen att sträcka ut från sin traditionella berättelse former och räckhåll för experimentellt tomter, ovanliga inställningar och kontroversiella ämnen. Eran av prospekterings mogen film för en annan stor förändring: att skapa trovärdiga specialeffekter.

Movie historiker kommer att argumentera om den sanna början av specialeffekter, men de flesta håller med om att skapandet av George Lucas "specialeffekter bolag, Industrial Light and Magic, och den nya tekniken att det produceras för en dum liten plats film som hette Star Wars förändrat filmens värld. Plötsligt verkade allt möjligt som en trovärdig inställning. Filmer kan göras om varelser som aldrig funnits och världar som trotsar fantasin. Eftersom uppfinningen av realistiska specialeffekter har filmvärlden reste till nya universum, och såg aldrig tillbaka.

Alla nyheter som filmhistoria som har visat banbrytande delat en sällsam mål: att göra filmer mer trovärdigt. Antingen genom att få färg på gröna träd helt rätt, fördjupning tomten strukturen att omfatta lager av undertext, eller gör musklerna på en VelociRaptor sig korrekt, filmare ofta orubblig att tillnärma verklighet. Genom att ge publiken tecken de kan identifiera sig med, inställningar att de kan tro, och till glädje för att tänja sin fantasi, en bra film kan upplysa tittarna att världarna de aldrig kunnat ana och empati de inte förväntat.

På 1870-talet, när Muybridge s galopperar hästen visades först, ingen hade en aning om att det skulle leda till dagar av Stephen Spielberg, Francis Ford Coppola, eller John Lasseter. Möjligheterna att på medellång var aldrig riktigt förstod, även lång tid efter de första kamerorna började rulla och den första regissören skrek "action. " Det fina med filmen är att det 21-talet, vi har fortfarande ingen aning om vilka innovationer ligger runt hörnet . För filmskapare och fans film, kommer glädjen från vad filmhistoria har alltid gett oss, och de förebyggande spänning väntar i den mörka teater med våra popcorn och undrade vad som skall komma härnäst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.