Vad är ett tangentbord gitarr?

Ett tangentbord gitarr är en relativt lätt tangentbord som stöds av en rem runt halsen och axlarna, liknande det sätt på vilket en gitarr hålls. Tangentbordet gitarr, även kallad keytar, var utformade för att kombinera fördelarna med keyboard och gitarr. Det gjordes för att vara lättare att spela än en gitarr, och erbjuda ett större utbud av rörelse än de traditionella tangentbord gör.

Tangentbordet gitarr började tillverkas kommersiellt 1980, och blev populär med många musikaliska 1980 grupper. Som band började komma bort från 1980-talet musikstilar, populariteten på tangentbordet gitarr började minska. Men delvis beroende på att ny programvara för nyskapande och ett återupplivande av den musik som kallas Synthpop, populariteten för detta instrument började förnya i slutet av 2000-talet.

Endast ett litet antal företag har tagit fram tangentbord gitarrer , men de har haft många varianter över sin relativt korta historia. Den första riktiga keytar var Moog Liberation ®, utgivet 1980 av Moog Music handel. Är det första var det ett av de enklaste av sitt slag, men det fanns med flera kontroller sitter på halsen av instrumentet för tonhöjd, volym och andra parametrar. Ett populärt, senare modell keytar var Roland handel AX-7 ®, som tillverkades från 2001 till 2007. Det hade många fler avancerade funktioner, inklusive velocity känsliga tangenter, en LED-display, och egenutvecklad sensorer som använder infrarött ljus för att upptäcka de närliggande rörelse av spelarens händer.

popularitet tangentbordet gitarren har gett upphov till spinoff versioner av detta instrument. Dessa inkluderar vissa typer av leksaker som görs i form av en keytar, men som endast har begränsade resurser och mindre än perfekt ljudkvalitet. Instrumentet Builder Vinson Williams har också utvecklat två instrument som bygger på begreppet och titta på tangentbordet gitarr. Hans keytar handel V-1 ® och keytar handel V-2 ® kombinerar en gitarr kropp med ett piano tangentbord och strummable strängar metall som de på en gitarr.

är strängarna på V-1 ® och V-2 ® fretted annorlunda Guitar Strings. I stället för den sträng strummed med ena handen och fretted med en annan, instrumenten har gummifötter som, när den trycks, fret strängarna. Denna metod påminner om den metod som används för att fret strängar på en clavinet. Dessa typer av förskott utgör ytterligare musikalisk innovation som placerar Williams "instrument i en annan kategori helt och hållet från det ursprungliga tangentbordet gitarr.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.