Vad är ett skivbolag?

Termen skivbolag kan vara svårt att definiera eftersom det faktiskt kan hänvisa till flera olika saker. Dessutom har skivbolaget ses som en förlegad term, eftersom typiskt, artister inte längre göra poster. De gör CDS eller inspelningar av deras musik som laddas ner. Inledningsvis, när anteckningarna är det viktigaste medlet genom vilket människor lyssnade på musik eller hört den spelas på radion, som termen skivbolaget klokare, och bland de mest godtrogna sikt, som det till etikett fäst på mitten av den post som identifierat de företag som tillverkar posten, konstnärer, och titeln på den särskilda posten. När records registrerades första, var de ofta av små och oberoende företag som vart med ett namn. Varje företag som företräds då ett särskilt märke eller varumärke och den etikett vanligtvis refererade ett avtalsförhållande mellan vissa artister, och ett företag. "Etiketter" arbetat hårt för att få sina kontrakterade artister airplay, vilket i sin tur kan leda till att människor köper skivor. Etiketter nytta, och så ibland gjorde konstnärer, men de kan i stället betalas en fast avgift för sin inspelning.

Idag finns det fortfarande små oberoende företag som arbetar med antingen en artist, och genereras av konstnären, eller att arbeta med bara ett fåtal artister. Dessa oberoende etiketter möter ofta svårigheter när det gäller marknadsföring och distribution av musik, eftersom de inte i närheten av närvaro eller reklam budget större företag musikproduktion. Detta förändrar något med möjlighet för alla band att spela in sin egen musik eller videor och släppa dem på internet, antingen gratis eller för små avgifter. I vissa fall är band eller artist egenreklam se en pånyttfödelse på grund av denna förmåga. Band som OK Go har blivit känd världen över utan distribution eller marknadsföring av en stor inspelningsstudio.

Vanligtvis ett skivbolag brukar innebära ett varumärke av en viss inspelningsstudio. Några av dessa stora studior inkluderar: Warner Music Group, EMI och Sony. Dessa studior och ett fåtal andra kontrollera cirka 70% av alla skivbolag. Var och en av dessa stora studior har små delas studior som arbetar med vissa typer av artister. Dessa kan ibland kallas sublabels.

Sublabels arbeta för större studios, men den faktiska större studio fortfarande arbetar med att främja och göra reklam för något skivbolag det äger. Ibland större studios kommer också att knäppa upp en oberoende bolag som ständigt hitta hit artister eller producerar terrific poster. Vid andra tillfällen, utgör större skivbolag ett avtalsförhållande med en oberoende etikett som hjälpmedel för distribution och produktion för en del av vinsten.

The Warner Music Group, till exempel, har cirka 50 skivbolag, antingen helt och hållet ägs av koncernen eller som har ett avtalsförhållande med Warner. Varje skivbolaget får ha sitt eget unika märke eller typ av musik att spela, och hur mycket kontroll Warner kan utöva på en etikett i huvudsak beror på villkoren i avtalet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.