Vad är ett digitalt piano?

Tid marscherar på i varje arena, och detta sträcker sig till musikinstrument. Den Hammond B-3 dragstång elektrisk orgel och Moog synthesizer ansågs revolutionerande på sin tid, och tekniken har nu rört pianot i form av den digitala piano.

Fram till digital piano kom på plats, musiker spelas antingen den traditionella akustiska piano, eller använde piano "röst" på ett elektroniskt tangentbord. Den digitala piano revolutionerade dessa alternativ. Det möjligt för musiker att producera ljud och effekter okända innan. Ett digitalt piano är ett elektroniskt instrument som ser ut som en spinett akustiskt piano. Den digitala piano har varje piano not digitalt samlas upp i minnet. Den inkluderar en inbyggd förstärkare, viktade tangenter och ett digitaliserat ljud bank med andra röster. Den viktade tangenter ungefärliga känslan av ett akustiskt piano tangentbord, som hamrar fingerspel med. Det finns vissa fördelar med att köpa ett digitalt piano. De olika effekter kan vara användbar för en pianist som inte har fått omfattande utbildning-de kan använda automatisk polyfoni funktioner för att hjälpa dem fylla i en harmoni linje. Ett digitalt piano också behöver aldrig tuning. Ljudet är digitalt provtagning, och därför förändras aldrig. En annan fördel med ett digitalt piano är deras lägre kostnad. Flesta musikaffärer rabatt på ett digitalt piano väsentligt för en kyrka eller gemenskap musikalisk grupp och nätföretag kommer även att erbjuda djup rabatter. En bra akustiskt piano kommer att kosta ungefär det dubbla priset för ett digitalt piano. Det digitala pianot är också mycket mer portabel än ett akustiskt piano, och kan demonteras för enkel förflyttning, utan att på nytt tuned. Ett akustiskt piano bör helst ses anpassas varje gång den flyttas för några stora avstånd. Det är den digitala pianot inte svaret på alla musikaliska behov. Det har sina begränsningar, och bland dessa är bristen på färg och uttryck i lek och begränsad ljud dynamik. En avancerad pianist hittar hon har problem med att använda en halv-pedal teknik, kan hon inte heller att uppnå den grad av ljud sort som med en akustisk modell.

Även om en digital piano aldrig behöver tuning, kan det behöva reparationer, och dessa kan också bli dyrt. Teknik är skyldig att lämna de nuvarande digitala pianon bakom, gör många av deras registrering och funktioner gränssnitt värdelösa. Om ett akustiskt piano bevaras och vårdas, kommer det att låta så underbart när det är 75 år gammal som den gjorde när helt nya.

En digital piano är ett bra alternativ för dem som har en stram budget, eller som behöver alla klockor och visselpipor tillgänglig på instrumentet. De är bra val för kyrkor med små budgetar, eller för musiker som använder ett digitalt piano som en portabel inspelningsstudio. De är bra för hem sedan spelaren kan koppla in hörlurar och spela utan att störa någon annan. Den digitala piano kan aldrig ersätta den akustiska piano, men det kan vara ett bra val i specifika situationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.