Vad är en musikgenre?

En genre är en kategori av en konstform. Ordet används i undergrupper av litteratur, film, TV-program och musik som passar vissa kriterier. Ofta ett arbete kommer att passa in i en genre, men det är möjligt för ett arbete att ha flera genrer. Termen musikgenre används för att hänvisa till en mängd aspekter av musik, inklusive den period under vilken ett musikverk är skriven, dess stil, dess instrumentering och behandling av dessa instrument, dess form och funktion, dess överföringssätt, ibland dess sätt att sprida information, och var dess geografiska ursprung korsat med kulturell eller etnisk bakgrund av kompositören. Det finns inget avtal eller ett enda övergripande system för att prata om musik genre i dagsläget.

Folk kan avse vissa eller alla av en liten grupp av kategorier när du använder tid som kriterierna för en musikgenre. Dessa inkluderar Tidig musik, medeltida musik, renässansmusik, barock, klassisk musik, romantisk musik, och Twentieth Century Music. Definitionerna av dessa musik perioder är öppna för tolkning. Till exempel är den klassiska perioden 1730 till 1820? Eller är det från 1750 till 1830? Eller började det i slutet av 18th century? Alla dessa tolkningar är aktuella idag.

Works like konserter, som har en framträdande del soloinstrument markerat mot en orkestral bakgrund och duetter, som har endast två instrument, hör till kategorin av instrument och hantering av instrument som musik genre, liksom de beteckningar "orkestermusik" eller "slagverksensemble musik. " Opera är en annan genre av denna typ, med röster och orkester, som är a cappella musik, vilket beror på ensamkommande röster.

"Populärmusik" är en musikgenre som grundar sig på tid och medel för överföring, som är "traditionell musik" och "folkmusik. "" Native American music "och" South African music "är både musikgenre villkor som talar till geografi och kultur. Och marscher, vaggvisor, minuets och annan musik uppkallad efter danser har att göra med en kombination av form och funktion. Den kanske tydligaste skära uppsättning definitioner av musikgenrer finns i tilldelning situationer. Den Grammy Awards är ett exempel. I detta sammanhang, men man finner musikgenrer bygger på olika kriterier, till exempel "" Alternativa bygger på vad musik är, "Children's" grundar sig på publiken, "Musical Show" är baserad på form, etc . The musikgenre kriterierna tillämpas konsekvent och över tid, så att en tradition av definition är uppbyggd.

Några av de genrer som är populära i dag omfatta jazz, hip-hop, rap, rock, rhythm and blues, pop. Många har eklektisk smak i musik, och folk fortfarande utföra, visa, köpa och njuta av ett brett utbud av musik, även visa musik, folkmusik, klassisk musik, opera, balett och musik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.