Vad är en musikalisk Saw?

skapa musik med ovanliga inslag är inget nytt för kreativa människor. Uppfinningen av musikalen såg är ett utmärkt exempel på den stam av kreativitet. Här är några fakta om musikalen såg och hur det används i ett flertal musikaliska genrer.

Många människor är förvånad över att det musikaliska såg i själva verket är en riktig såg. Vanligtvis en handsåg som finns i järnhandeln runt om i världen, det musikaliska såg kompletteras av användningen av en fiol båge och ibland en hammare. Denna enkla såg som var avsett för sågning genom små delar av trä, när det paras ihop med bågen, anses ofta vara en del av Idiofoner familjen. Klassificeringen görs på grundval av musiknoter som skapas när bladet och klubba kontakt som bågen flyttas över bladet.

Medan vanliga gamla Handsågar har traditionellt använts som sjunger sågar kan dagens musikaliska såg också en handsåg som var utformad speciellt för ändamålet. Musikalen sågar skapades på syftet tenderar ofta att ha en längre blad, vilket möjliggör en bredare spektrum av anteckningar. De kan även innehålla en liten klubba fäst vid den övre delen av enheten, snarare än som en separat del. Bladet kan också bestå av en tunnare metall än används tillsammans arbetar Handsågar, vilket kommer att resultera i en fyllig ton som är svår att uppnå med traditionell musik sågar.

Byta plats på en musikalisk såg innebär böjer bladet lätt när någon slår den med klubba eller köra violin båge över slät kant av bladet. Som med ett stränginstrument, kommer platsen för fören eller klubba längs ytan av bladet bestämma tonhöjd och ton i anteckningen produceras. Personer som är väl förtrogen med en musikalisk såg lätt kan tillverka en mängd olika anteckningar, med hjälp av såg som inte bara är ett kompletterande instrument, men som är lika med en gitarr, banjo, eller piano.

Flera typer av musik använder sig av den musikaliska såg. Bland bluegrass och spelmän, är den musikaliska såg väl kända. Traditionella land och västerländsk musik har också varit känt att innefatta användning av musikalen såg i konserter och inspelningar. Det finns vissa tecken på att musikalen såg börjar göra inbrytningar i mer nutida musikstilar också, inklusive modernt land, hip hop och pop.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.