Vad är en kulspetspenna?

en kulspetspenna är en typ av skrift genomföra uppfanns 1938 av Laszlo Biro. Den kulspetspenna utgjorde en betydande förbättring jämfört med pennor, som hade en tendens att läcka och kan också misslyckas på höga höjder. Biro uppfinning användes i stor utsträckning under andra världskriget, och har kommit att bli en gemensam produkt i de flesta hushåll runt om i världen, tack vare låga tillverknings processer som gör kulspetspennor lätt tillgängligt. Den kulspetspenna verksamt på en ganska enkel princip. Bläcket i pennan hålls inne i en patron i pennan. På spetsen av pennan, ett kullager sitter inuti en socket. Kullagret plockar upp bläck ur patronen att skriva med rätt, samtidigt som ett sigill för att hålla bläcket från att fly. Kulspetspennor använda en tjock snabbtorkande bläck så att författare kommer inte av misstag smear sitt arbete, och kullager också håller bläck inuti patronen fuktig så att den inte kommer att täppa till pennan.

Beroende på hur stort kullagret är den efterföljande raden av bläck kommer att vara tjock eller tunn. Kulspetspennor kommer i olika bredder från standard till Superfin, beroende på behoven hos författaren. På grund av de kontrollerade bläcksystem i kulspetspennor, kommer linjen förblir konsekventa och pennan kommer att pågå under ganska lång tid, förutsatt att det förvaras på rätt sätt.

Kulspetspennor var en revolutionär introduktion till skriften världen. Till skillnad från pennor, har de spyr inte bläck över hela händerna på författaren slumpmässigt, och de var också mycket prisvärd. Många konsumenter uppskattar den långvariga bläckpatronen kulspetspennor är utrustade med. Vissa tillverkare gör även bläckpatroner, så att konsumenterna kan köpa en hög slut kulspetspenna och uppdatera bläck när den körs lågt. Den kulspetspenna är inte utan en smutsig historia: även Biro uppfann pennan och patent på den 1938, en amerikansk affärsman vid namn Milton Reynolds plockade upp konstruktionen och börjat saluföra den i USA. Den kulspetspenna hade inget patent där, så Reynolds var inte tekniskt i fel, även om han bryter mot patentlagstiftning genom att försöka sälja pennan internationellt. Det Eversharp Company, som äger den legitima patentet stämde Reynolds, och striden fångade allmänhetens fantasi. Tyvärr för båda företagen var deras produkter otillförlitliga och kulspetspenna började ses som bara en modefluga. I slutet av 1940-talet, en fransk affärsman vid namn Bich förbättrad konstruktion, släppa "H" från hans namn och försäljning Bic pennor. I slutet av 1950-talet, Reynolds och Eversharp hade lagt sig, så Bic att dominera kulspetspenna marknaden. Den låga kostnaden Bic penna är lätt tillgängliga över hela världen, medan mer avancerade kulspetspennor fortsätta att tillverkas av olika företag.

För att hantera en kulspetspenna rätt sätt är det viktigt att komma ihåg att pennan är allvar matas. Kulspetspennor skriver bäst när de hålls vinkelrätt mot skrivyta, med spetsen vänd mot jorden. Lagra en kulspetspenna spets upp, så att bläcket inte kommer att rinna ner pennan och täppa eller börja läcka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.