Vad är en kontakt ut?

En kontakt Print är ett fotografi som görs genom att exponera ett strålningskänsliga bit av material såsom att utveckla papper att tända medan den är i direkt kontakt med en negativ. Detta var den standard teknik för framställning av fotografier tills FÖRSTORINGSAPPARAT utvecklades, och det fortsätter att användas idag. Det finns två huvudsakliga moderna använder för kontakt utskrifter: konst, och lakan bevis. Många fotografer börjar lära sig att ta kontakt utskrifter mycket tidigt i sina karriärer, så att de kan skapa bevis ark av sina fotografier. För att göra en kontakt utskrift, sätter fotografen upp en ljuskänslig yta möter upp under en ljuskälla såsom ett FÖRSTORINGSAPPARAT. Därefter är den negativa placeras direkt ovanpå sensibiliserade materialet och ljuset påslaget att exponera tidningen. Efter en viss tid, är det lätt avstängd och papperet utvecklas. Många människor använder denna teknik för att skapa ett bevis eller kontakta delen av ett gäng negativa, så att de har små versioner av bilderna de tog att titta på, så att de kan avgöra vilka bilder att utvecklas. Det är uppenbart att ett kontaktark begränsas av storleken på det negativa. I fri konst, fotografer arbeta med stora format negativa som kan variera i storlek. Artister vill få kontakt utskrifter i stort format negativa på grund av sin detaljrikedom, som kan enkelt otrolig. Under utvidga processen kan bildens detaljer blir förvrängd eller gyttjig och en kontakt utskrift bevarar alla detaljer perfekt. Storformat negativ utför också bättre under det växande process, Ansel Adams, till exempel arbetat med stora kameror för att producera hans typiska arbete.

Denna princip gäller även för digital fotografering. Digital fotografer har säkert märkt att ju mer information de lagrar på ett fotografi, ju mer de kan leka med det. En digital kamera med en liten megapixel kapacitet att producera kornig stora utskrifter med dold detalj, medan fler megapixlar är lika med mer detaljer, och en därav följande högre utskriftskvalitet.

Göra en Kontakt Skriv kräver en del arbete. Om arbetet med en FÖRSTORINGSAPPARAT som en ljuskälla, kommer linsen justeras och höjd FÖRSTORINGSAPPARAT huvudet kommer att behöva ändras. Fotografen måste också göra en testremsa, för att avgöra vilken exponeringsnivå skulle vara mest lämpade för kontakten utskrift. Kontrast filter och andra verktyg kan också användas för att ändra den resulterande kvaliteten på den färdiga utskriften. Fotografer som inte har experimenterat med stora kameror än kanske vill prova det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.