Vad är en film Screen?

En film skärm är en stor projektorduk som har utformats för att visa filmer. Dessa skärmar kommer i en mängd storlekar, med en form som är avsedd att tillgodose 16:9 ransonen som vanligen används för film filmning. Beroende på vilken stil som en film skärm, kan det vara en permanent eller temporär installation, med lite film skärmar är utformade specifikt för rörlighet så att de kan hyras ut till kunder vid behov.

Syftet med en film skärmen är att ge en yta att projicera en film på. Film skärmar är utformade för att ge ett reflekterande bas så att bilden kommer att synas tydligt och skarpt när den projiceras. De är oftast vita eller grå, så att de inte stör färgerna i filmen, och reflexionsförmåga på skärmen kan anpassas för speciella miljöer.

Vinyl är det material som föredras av moderna filmen skärmar , och vinyl är typiskt perforerad så att högtalarna kan monteras bakom skärmen. När det gäller en fast skärm, är filmen skärmen stadigt monterad på plats. Pull-down eller elektrisk skärmarna kan fällas när de inte används, antingen för hand eller med en motor. Uppblåsbara film skärmar har uppblåsbara ramar som är avsedda att sättas upp på plats, och deflaterat att packa upp filmen skärm nedåt för transporter. Uppblåsbara skärmar är idealisk för utomhusbruk filmfestivaler och hyrfilmer skärm, eftersom de är lätta att transportera och ställa upp. när du installerar eller inrätta en film skärm, det finns några viktiga faktorer inblandade. Avståndet mellan skärmen och projektorn är viktig, liksom faktorer som ljusföroreningar och arrangemang sittplatser. Skärmens yta kan också behöva skev något för att skapa den bästa visuella bilden.

Med en grundläggande platt film skärmen när en bild projiceras, ljuset träffar mitten av skärmen först, tar längre tid att nå sidorna. Ibland är detta inte ett problem, men för särskilt stora skärmar och teatrar, kan vissa beskyddare se en visuell förvrängning. För att korrigera detta, vissa teatrar använder horisontella skärmar kurva film som utgör en stor C-form, vilket gör det lätt att träffa mitten och på sidorna av skärmen samtidigt. Sofistikerad teatrar använda en Torex skärm, som är som en gigantisk skål, så att ljuset träffar varje punkt på skärmen i samma ögonblick och eliminera distorsion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.