Vad är en Synthistrator?

När du lyssnar på ett urval av musik, speciellt orkesterverk som innebär många och olika instrument, många av de enskilda låtar har förinspelade och testats av ett synthistrator.

Mer ofta kallas en Orchestrator, men skillnaden är något suddig, är en synthistrator en musikalisk tekniker som kommer att använda en synthesizer att experimentera med olika instrumental toner och arrangemang. Denna pre-arrangemang kommer att ge en artist, producent eller dirigent för en orkester med en provbana för ett visst musikstycke. I huvudsak kommer synthistrator utgöra ett utkast till pjäsen. "Synthistrator" är en ganska dunkla begrepp som härrör från synthesizer, enheten för valfrihet i att konstruera tonen och huruvida ett specifikt musikinstrument. Synthesizern är i grunden en dator med en piano-liknande tangentbord kopplad till sig. Det började användas kommersiellt på 1960-talet och den genererar en mängd olika ljud genom att producera och sedan kombinera olika frekvens signaler. Således, en synthistrator, är genom att utnyttja mångsidigheten hos en synthesizer, kan härma ljudet av praktiskt taget alla musikinstrument som finns. Orkestrering av ett musikstycke som innebär en mångfald av instrument är ett komplext åtagande avsevärt effektivare med hjälp av syntar. En synthesizer syftar till att skapa ett utbud av ljud eller toner absolut egna, och blev därmed ett instrument i sig. Det finns subtila skillnader som ofta förbises i att uppnå det unika i en musikalisk inspelning. Begreppen "instrumentering" och "arrangerar", fast separat per definition, är i de flesta fall, klumpas ihop som "orkestrering. "Instrumentation är faktiskt manipulering av särskilda instrument lämpligt att ett musikstycke. Arrangemang brukar anpassning av ett stycke för andra instrument än de som pjäsen skrevs ursprungligen, arrangemang kan också lägga till innehåll i pjäsen. Orchestration, den Sista steget i processen, innebär synthistrator att samordna och testa ansträngningar för instrumentering och arrangemang samt sammansättningen av pjäsen.

Synthestrators kommer att välja de separata delar av ett visst musikstycke, kombinera dessa element med hjälp av synthesizer och därigenom skapa ett "mock-up" av helheten. Detta syntetiserade mock-up utnyttjas i bedömningen och anpassning av de enskilda delarna av pjäsen, förhoppningsvis ger något som är värt att lyssna på.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.