Vad är en Spinett Piano?

En spinett piano är en mindre version av ett piano. Termen "spinett" verkligen används för att hänvisa till någon mindre version av ett större instrument som en spinett cembalo eller spinett organ. Spinett pianon tillverkades mellan 1930 och slutet av 1990-talet, när de föll ur modet. Den främsta orsaken till minskningen av spinett piano var underlägset sina ljud.

På 1930-talet infördes ett piano tillverkare av spinett piano göra pianon mer tillgänglig för folket. I USA hade många begränsades kraftigt inkomster som en följd av den stora depressionen. Även om de kanske velat ha ett piano för underhållning, normal stolpar och Grands var utom räckhåll. Den spinett piano var en kompromiss, en mycket mindre och lättare piano som hade en prislapp mycket lägre än ett traditionellt piano. Den spinett piano var ingalunda överkomlig för alla, men det var lättare att ge än en full sized piano.

Hela hölje för en spinett piano är mycket mindre än ett vanligt piano, och toppen är mycket kortare. På grund av den mindre storleken, strängarna på en spinett piano är kortare. Kortare strängar resultera i en minskning i ljudkvalitet, särskilt för djupare nycklar. Dessutom lämnade de korta fall begränsat utrymme för piano: s mekanism, vilket resulterade i utvecklingen av "drop åtgärd" nycklar som bedriver spakar indirekt. På en konventionell piano, finna en nyckel orsakar en hammare för att träffa pianosträng direkt, vilket ger en mer omedelbar, kristallklart ljud.

inuti ett spinett piano är väldigt trångt på grund av den mekanism som används för att hantera den. Nycklarna är också kortare, för att ge plats för komponenterna i nedgången åtgärden. Som ett resultat, musiker har ibland problem med att spela en spinett piano väl, och detta kombineras med dåligt ljud att göra det till en mindre idealiska instrument. Piano tuners och yrkesverksamma reparation kamp med spinett pianon, på grund av begränsat utrymme att arbeta i. Ofta kan en stor del av pianot som måste demonteras för att arbeta på någon del av det.

Trots de begränsningar uppskattade människor med begränsat utrymme och fonder kraftigt införandet av spinett piano. Elpiano och ett växande missnöje med den spinett pianoklang slutligen ledde till en kraftig minskning av antalet producerade spinets. Flesta konsumenter söka små stolparna om de har begränsat utrymme att arbeta med, eller med hjälp av ett elektriskt piano, eftersom ljudet är normalt sett överlägsen till en spinett piano.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.