Vad är en INHOPPARE?

på teatern, är en understudy en person som lär sig den del av ett ledande performer. Den understudy tar över en del om huvudaktören eller skådespelerska är oförmögen att utföra på grund av sjukdom, skada eller andra oförutsedda omständigheter. Normalt är en skådespelare eller skådespelerska ett understudy en huvudperson samtidigt utför en mindre roll i en viss produktion. I andra fall har dock en understudy tilldelat ingen vanlig del i prestanda och endast fungerar som en standby som kan ingripa när det behövs. En understudy kallas ibland "Swing" i en musikal eller en "cover" i en opera.

På många sätt är en understudy är ännu svårare än att spela huvudrollen i en teaterföreställning. Den understudy måste lära alla linjer och blockering av huvudpersonen, men han /hon får lägsta ersättningsnivån och nästan ingen offentligt erkännande. Om understudy kallas att utföra på scenen, han /hon måste vara beredd med bara ett ögonblicks varsel. För att ytterligare komplicera saker och ting, det är inte ovanligt att en understudy som förväntas lära sig linjerna för tre eller fler delar inom en prestanda. Detta hjälper tillverkarna att hålla en show är billigare, men det är en påfrestande upplevelse för alla performer.

För en blivande skådespelare eller skådespelerska, som arbetar som en understudy är ofta det första steget på en lång och möjligen blomstrande karriär. Understudies ett nära samarbete med välkända talang, vanligtvis ger värdefulla nätverk anslutningar i färd med att repetera och lära sig en roll. En understudy får också bra exponering om han eller hon faktiskt får fylla i under en föreställning. I själva verket fick Anthony Hopkins sin första stora chans att fylla i för rollen som Edgar under August Strindbergs Dödsdansen när Laurence Olivier kom ner med blindtarmsinflammation i mitten av nyproduktion.

Även understudies tjänar en mycket viktig uppgift är det intressant att notera att de inte alltid del av en föreställning. Actors 'Equity Association, en fackliga företrädare många aktörer och chefer skede i USA, inte avtal förpliktigar många visar att anställa understudies. Eftersom det inte finns någon garanti för en understudy kommer även att bli nödvändigt, några producenter i mindre visar välja att helt enkelt gå utan understudies i ett försök att spara pengar på produktionskostnaderna. I det fall en avgörande aktör eller aktris inte kan spela en roll, den visar helt enkelt eller avbokningar till ett senare datum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.