Vad är en Green Room?

Ett grönt rum är ett utrymme i en fungerande mötesplats som är uttagen för artister att slappna av i när de inte behövs på scenen. Det är typiskt som är avskild från scenen och publiken, så att aktörerna kan hålla konversationer och spela spel utan att höras av publiken. Ett grönt rum är vanligen utrustad med soffor och stolar, läsa material och spel, och är ett populärt ställe att varva ner efter showen också.

skillnad omklädningsrum, en annan populär lounging område, är det gröna rummet inte är utrustade för förberedelser för att gå på scen, och är utformad som en rent rekreationsområde. Också vanligtvis inte fastställts med avsikt att vara en lugn och rofylld plats, det gröna rummet är ett område för att umgås. Aktörer som behöver lugn innan vi går på scenen brukar hitta andra delar av teatern på sig att fokusera.

Ursprunget till uttrycket är oklart. Den första användningen av "gröna rum" med hänvisning till en backstage väntrummet var i en pjäs under 1678 True Änka . Ett flertal teorier har bollats om att förklara begreppet, men två är mer benägna än andra. Under Shakespeares tidevarv, vissa aktörer förberett sig i ett rum fyllt med växter och topiary, eftersom växterna som fuktighet, vilket ansågs vara till nytta för rösten. Denna förklaring förefaller mindre troligt om man betänker att alla teatrar hade plats för växter. Det mest troliga ursprunget av termen är den traditionella sammanslutning av färgen grönt med aktörer. Många artister iscensatte spelar utomhus på gräs, eller grön, och några etapper var draperad eller täckt med grönt material. Livréklädda aktörer bar gröna, och scenen, kallades "gröna. " Eftersom färgen förknippas med berörda aktörer och det gröna rummet är en privat plats för aktörer att umgås och kallade det "gröna rummet" skulle skilja den från rum med en annan funktion, som omklädningsrum, och skulle ha betonat att det gröna rummet var för skådespelare bara.

En modern green room normalt omfattar bildskärmar så att aktörerna kan vara redo för sina framträdanden på scenen. Det finns ofta en separat porttelefonen så att personalen kan kommunicera med aktörer, och det gröna rummet ofta vetter mot ett däck eller täckt uteserveringen så att aktörerna kan röka. I tv-program, gäster och presentatörer möts ofta varandra i det gröna rummet innan föreställningen, så att de kan bryta isen med varandra innan de visas framför en publik. Vissa mindre teatrar har avstått gröna rum helt och hållet, på grund av utrymme begränsningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.