Vad är en Director’s Cut?

A Director's Cut är en version av en film som släpps efter den ursprungliga bio versionen har visats. The Director's Cut som lär vara den version som filmskaparen tror är den mest trogna filmen han eller hon hade för avsikt att göra. Originalet styckning eller redigering av filmen kan ha tagits ur regissörens kontroll.

Många filmbolag ge regissörer final cut. Detta innebär att chefen i slutändan har att säga i vad som visas på biografer. Men även om regissören tycker att de har final cut, en studio kan fortfarande besluta att skära ner filmen eller lägga till vissa scener. Detta kan bero på flera orsaker. En mycket kraftfull organisation i filmindustrin är MPAA. Denna anonym grupp av industriledare bestämmer vad ratings filmer kommer att få, och som ett resultat av vad publiken filmer kommer att attrahera. Medan en ursprungliga versionen av en film kan komma att redigeras för att maximera tittandet genom att vinna en PG-13 rating, The Director's Cut kan innehålla mer ekivoka material, och kommer att släppas efter den ursprungliga, eller i kompletterande form som DVD.

När en film är klar, många studior köra ett test screening för en publik. Publiken ges betyg kort, som har siffror som publiken fästingar för att betygsätta filmen. Om testet screening får ett lågt betyg, kan studion besluta att skäras om filmen för att höja betyg.

Många direktörer hatar test filmvisningar. De säger att du inte kan mäta en korrekt värdering av filmen från en enda screening för en viss mängd människor. Men filmbolagen ta dessa filmvisningar på största allvar. Låga betyg innebär en låg prestanda inom teater, vilket innebär förlorade inkomster. Scener kan reshot, läggas till eller minska beroende på tillverkarens tankar om filmen.

Harvey Weinstein, en producent på Miramax Films, var ökänd för kapning filmer. Vanan gav honom namnet Harvey Scissorhands, men nio gånger av tio, gjorde sin skärning en positiv skillnad för filmernas popularitet betyg. Weinstein skära ner körtiden för vissa filmer för att göra dem mer tillgängliga för en film publik. The Director's Cut normalt omfattar raderade scener, och det kan finnas ett annat slut till filmen. Studios vill ofta lyckliga slut på filmer, och detta kan vara direkt emot The Director's Cut. I många fall är chef nedskärningar ut av filmbolagen själva på DVD för att få mer intäkter från en film. Snittet som sågs ursprungligen i biografen kan ha varit regissörens avsikt version.

Studios kan lägga till scener som togs bort för ett skäl med enda syftet att göra mer pengar. Ibland släpps Deleted Scenes tillbaka i en film inte höja filmen alls. Det kan förringa takten och storyn i filmen. Men om en studio kan tjäna mer pengar genom att marknadsföra filmen som en Director's Cut efter den ursprungliga, gör de det.

Vilken version av en film är överlägsen är upp till betraktaren. En berömd Director's Cut gjordes av Ridley Scott för hans film Bladerunner . Scott förkortas filmen ändrade en del scener och helt tagit bort en berättarröst berättarröst av Harrison Ford. Många kritiker tycker att The Director's Cut är överlägsen, men publiken vid den tidpunkt, om de brydde sig alls, delades.

I slutändan är det upp till betraktaren att avgöra om han eller hon vill betala extra för en annan version av filmen. The Director's Cut ibland kan lägga till upp till trettio minuter extra footage. Men i vissa fall, filmen får bara vara några minuter längre än originalet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.