Vad är en Diatonik?

Diatonik är en form av musik skala som innebär en utveckling genom en rad olika toner. Medan skalan korrekt tillskrivs ofta antika Grekland som uppkommit, finns också indikationer på att den grundläggande skalan var känd så långt tillbaka som den period under Neanderthalmänniskan. Den Diatonik är ofta anställda inom många olika typer av musik idag och fortsätter att ge en grund för inspiration till nya musikaliska kompositioner och arrangemang av gamla favoriter. En av de vanligaste exemplen på ett Diatonik kallas heptatonia prima. Denna skala har ett antal formulär som kallas en 7-35. Detta är i grunden en sjuårsperiod not skala som består av ge hela toner steg med två halva steg tonen placeras i stort inbördes avstånd mellanrum bland hela-tone steg. Mönstret upprepas vid oktav, ger skala en känsla av progression och enighet. var utvecklingen av den moderna tangentbord direkt påverkas av diatoniska skalan. Faktum är att placeringen av de svarta tangenterna på tangentbordet motsvarar placeringen av de grundläggande Diatonik, och tenderar att fungera som ett sätt att hjälpa musikern avser både nyckeln och tonen.

Denna grundläggande 7-35 bygga till grund för mycket av den europeiska musikaliska tradition under medeltiden och renässansen perioder. Den Diatonik fortsatt att fungera som en viktig komponent i musikalisk komposition långt in på 20th Century. Samtidigt som ofta används i religiös musik, såsom blandningar som används som psalmer i många religiösa traditioner, även Diatonik har hittats i jazz-kompositioner, och även vissa former av Land och västerländsk musik, och rock and roll musik i mitten till slutet 20th Century.

Även längre inflytande i musikverk det en gång var, fortsätter Diatonik som finns i många olika former av musikaliska uttryck. Samtidigt som ibland följs noga för att skapa en viss effekt, kan Diatonik ibland också användas som en utgångspunkt i skapandet av en komposition, med tonsättaren lägga till eller ta bort delar av den grundläggande skala för att skapa en ursprunglig piece.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.