Vad är en ANILINPENNA?

en outplånlig penna är en penna med en typ av bly som inte kan raderas. Klassiskt, är outplånliga pennor görs med silvernitrat, även andra material kan användas också, och ibland grafit blandas i spetsen för ett utseende och känsla. En närliggande penna, kopiering penna, är en form av beständig penna med en anilinfärg inbäddad i täten. P

Indelible pennor infördes i början av 1800-talet, som ett alternativ till den besvärliga och ibland dyra pennor det europeiska forskningsområdet. Före införandet av outplånlig penna, hade dokument med någon känsla av beständighet som skall skrivas med fontänen eller pennor gåspenna. Outplånlig pennor skapade önskad varaktig skriva ut, utan de associerade svårigheter, markeringar med outplånligt blyerts skulle stanna kvar om någon försökte ta bort den, eller om den har tappats i vatten eller lösningsmedel. I mitten 1800-talet, blyerts företag begreppet vidgats av outplånlig penna för att producera FINBLYERTSPENNA. Kopiering pennor har en intressant egenskap: när de exponeras för vatten, upplöser anilinfärg, skapa en lila bläck. Någon som ville kunna producera en kopia av ett dokument kan skriva ut dokument med en FINBLYERTSPENNA och sedan blot dokumentet med ett fuktigt papper, skapa en spegelbild kopia. Normalt användes tunt papper eller vävnaden så att skrivandet kunde läsa igenom papperet. och med ökningen av kulspetspenna och andra billiga permanent märkning alternativ, outplånliga pennor är inte så vanliga som de en gång var , men de är fortfarande tillgängliga. Vissa artister vill arbeta med dem, till exempel, eftersom de inte smutsar inte, och de kan också användas för att markera saker som kan skadas eller äventyras med bläck. Art leverera butiker är en bra källa för outplånliga pennor, och dessa pennor kan ibland hittas på järnhandeln.

p

Indelible pennor är oftast tydligt märkta, för att undvika förvirring . Du kan också identifiera en outplånlig penna av det faktum att det saknar ett suddgummi på slutet, eftersom spåren efter dessa pennor kan inte raderas. Däremot är det en bra idé att hålla outplånliga och regelbundna pennor separat, för att undvika olyckliga misstag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.