Vad är depression Glass?

Depression glas är glas som tillverkades i USA mellan 1920 och 1930, under den stora depressionen. Ett antal tillverkare gjort Depression glas, skapa ett brett utbud av mönster och nyanser färg, med de flesta produktion främst i den amerikanska mellanvästern. Sedan 1960-talet, har Depression glas setts som ett samlarobjekt, och de har utväxlats mycket på hantverk mässor, antikaffärer, samlare och möten. Detta glas kännetecknas av att vara av allmänt dålig kvalitet. Depression glas gjordes av tillverkarna för användning som gratisgrunka post, så att företagen kan ge ut glasprodukter som ett incitament att köpa deras produkter. Depression glas ingick ofta i livsmedelsförpackningar, förutom att delas ut av försäkringar försäljare, biografer och ett stort antal andra företag. I en tid när tiderna var mycket svår, tjusningen av någon sorts fri produkt var uppenbar, och ljusa färger och olika mönster av depression glas tilltalade många.

Vanliga färger för depression glas ingår rosa, grön, gul och ljusblå, med vissa tillverkare som producerar klarglas. Mer sällan, kom Depression glas i gult, rött, svart eller delphite, en typ av ogenomskinlig ljusblå. Vissa tillverkare har också glas mjölk, en ogenomskinlig vit glas. Depression glas var normalt massproduceras i maskin pressar, och det kom både i fristående delar och ställer.

Fenton Glas, Cambridge Glas, Lancaster Glas, USA glas och Hocking Glass, bland många andra, gjort alla Depression glas. Dessa företag producerade vanligtvis flera mönster på en gång så att de hade en rad produkter som erbjuds. För familjer som kämpar för att gå ihop, en del av detta vanligen färgat genomskinligt glas kan bli en värdefull post, med många mönster namn förseende lyckligare tider eller optimistiskt blicka in i framtiden. En närliggande begrepp är elegant glas , en mycket högre kvalitet som tillverkats för varuhus under 1920-talet 1950-talet. Elegant glas var avsedd som ett alternativ till Kina, som var för dyrt för många familjer, och detta glas är också ett samlarobjekt. Av 1950-talet hade billiga glas och porslin blir lätt tillgängliga, vilket gör eleganta glas mindre tilltalande, men vissa hushåll fortfarande skatt sina eleganta glas arvegods.

Om du planerar att Samla Depression glas, är det en bra idé att köpa en illustrerad guidebok som identifierar mönster och tillverkare. Se upp för reproduktion glas, vilket inte är så värdefullt, och kontrollera glasarbeten noga innan köp för tecken på skador. Eftersom Depression glas var så billig vid tidpunkten för tillverkningen, kan man utveckla grop eller sprickor mycket snabbt om de inte hanteras väl.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.