Vad är den musikaliska hyra?

uthyres är en av de mest populära skede musikaler i teater historia. Föreställningen är en uppdatering av Puccinis opera La Boheme , men äger rum i slutet av 20th century New York. Det tråkiga undervisningsmaterialet, starka låtar och tragiska död unga skapare kombineras för att göra det visar en ny ikon moderna musikaler.

Författaren och kompositören Jonathan Larson anges, ursprungligen med en partner, att omvandla det tragiska opera La Boheme till en modern New York inställning, komplett med rockmusik. Han började arbeta 1988, skriva låtar och göra ändringar samtidigt som servitör på ett fik för att försörja sig. Showen gick igenom många inkarnationer och produktioner verkstad, innan det slutligen når den sista generalrepetitionen den 25 januari 1996. Efter åtta långa år av arbete, och bara några timmar efter att hans första intervju om showen, Larson avled plötsligt av en tidigare oupptäckta aneurysm. Showen inleddes som planerat, och blev en omedelbar sell-out framgång ledde till att flytta till Broadway den 29 april 1996.

Historien om uthyres följer livet på en grupp unga konstnärer i New Yorks East Village. Förutom att de är för fattiga för att betala hyra för sina lägenheter, flera av medlemmarna i gruppen är hiv-positiva. Pjäsen kretsar kring tre par, Collins och cross-dressing Angel, den ofta striderna Mimi och Roger, och den alltid bekämpa Joanne och Maureen. Den sista medlemmen i gruppen är Mark, en filmare som tillbringar mer tid tejpa livet för sina vänner än han tillbringar lever sitt eget liv. Alla medlemmar i gruppen vägrar att leva en traditionell livsstil, som omfattar bohemiska begrepp och överleva så gott de kan.

Pjäsen är mycket närmare en opera än musikal i format. Mycket lite icke-sjungande dialog händer hela showen, med även triviala bitar av information och redogörelse sjunges. Musiken varierar från långsamma ballader till hård-rock influerad konflikt låtar, men inskärper sin operasångare rötter. Musetta's Waltz , ett av de teman som La Boheme , hörs upprepade gånger under hela showen, som musiker Roger söker desperat att återupptäcka sin förmåga att skriva musik.

Kritisk svar på showen var överväldigande positiv. Showen sågs som ett banbrytande arbete om aidsepidemin i Amerika, och ett stort steg framåt för den amerikanska musikalen. Produktionen var noga med att behålla sina rötter och budskap som en gemenskap show för fattiga konstnärer, och vill ofta sälja främre raden säten för $ 20, mycket mindre än det vanliga priset för en show på Broadway. Den framgångsrika visa lekt flera nordamerikanska och turer i världen, och har utförts i minst 40 länder och anpassas till över 20 språk. Under 1996 skulle Broadway samfundet tilldelning uthyres fyra Tony Awards, för bästa musikal, bästa bok i en musikal, bästa originalmusik och Bästa Utvalda en skådespelare i en musikal för Wilson Jermaine Heredia, som spelade Angel.

År 2005, de flesta av de ursprungliga rösterna återförenades för att skapa en filmatisering av uthyres , regisserad av Christopher Columbus. Filmen fick blandade recensioner, många kritiker berömde låtarna och aktörer, samtidigt som problemet med betydande ändringar och tillägg till skriptet. Vissa uthyres fans fann idén att Hollywood var drar bort av anti-establishment musikaliska upprörande. Filmen var inte bra i biljettbokningen, med endast 31 miljoner dollar US dollar (USD).

uthyres har lämnat ett kraftfull arv i teatern samhället, som under många år haft verkade dömt att väckelser 1950-talets klassiska musikaler. Många teater kritiker håller showen delvis ansvarig för återställande av den amerikanska musikalen. Eftersom Hyra premiär 1996 har kravet på nya Broadway ökat enormt, och en ny generation har kommit till teatern av budskap och makt i showen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.