Vad är bongotrummor?

bongotrummor är två tunnor, bestående av en större trumma och en mindre trumma som är förenade. De är särskilt viktiga i latinsk musik, specifikt, musik härrör från Kuba. Även bongotrummor tillskrivs ofta kubanskt ursprung, det finns varianter av bongotrummor i Afrika, särskilt i Egypten, och i andra länder i Mellanöstern. Dessa trummor skiljer sig något från den kubanska form av bongotrummor, som grund tenderar att vara keramiska snarare än trä.

bongotrummor har oftast en bas av trä eller metall bas, och kan anpassas genom att dra åt huden över trumman. Deras ansluter Ramen kan antingen trä eller metall. Storlekar på trummor varierar beroende på spelarens preferenser, men det är rättvist att säga att det alltid finns en stor skillnad mellan de två trummor. När spelas, är bongotrummor hålls mellan knäna, och knackade med fingrarna. Ibland kan de också spelas med borstar. är de två bongotrummor varje namn. Den större trumman kallas hembra och mindre trumman macho , som är den spanska namn för kvinnliga och manliga respektive. Hembra, har en lägre ton än macho . Båda är betydligt högre i tonen att den mycket stora conga trummor som spelas också i latin och afrikansk musik.

bongotrummor blev mycket populärt i slutet 19th century. Utvecklingen av musik inklusive trummorna inspirerade salsa, mambo och rumba danser, och kallades son . Eftersom dessa danser blivit allt populärare, så gjorde musiken.

Titta på en skicklig musiker spela bongotrummor är fascinerande. Händerna måste gå extremt snabbt att fånga staccato och snabba rytmer i musiken. I trumsolon, kan spelarens händer gå så snabbt att det händer verkar oskärpa med rörelserna. Den spelare av bongotrummor vanligen är specialiserade på olika slaginstrument. Men när en musiker spelar bongotrummor, han eller hon kallas bongocerro . Det finns hundratals framgångsrika bongocerros , som Willie Bobo, som ofta poster med Tito Puente. Frank Colon har framträtt med många grupper som Manhattan Transfer och Airto. Hans musik är också med i arbetet med solo artister som Mary J. Blige och Herbie Hancock.

Nils Fischer kan vara en av de mest intressanta bongotrummor spelare vid tillfället. Han arbetar och register i Holland, där latinsk musik är nu mycket populär. Han är verkligen bidrar till att sprida en sådan popularitet som lärare vid Rotterdams Conservatorium.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.