Vad är barockmusik?

barocken i musik är från ungefär 1600 till 1750, och gäller för de flesta europeiska kompositioner från den tiden. Barock var en övergång från den tidigare renässansen, som innehöll Mått och madrigaler. Även om vissa Klassiska kompositörer fortsatte att producera massa, låg betoningen på att utveckla kontrapunkt, med starkare rytmiska element än musik av den föregående perioden, och större vikt på känslomässiga innehåll. Den fuga, baserat på ett centralt tema med gradvis tillägg är mest typisk för barocken. Den mest lätt identifierbara av barockens tonsättare är Bach. Bachs verk är matematiska masteries till punkt och kontrapunkt, och de är ofta studeras för deras sound matematiska huvudmän. Bach är faktiskt en av de senare barockkonstnärer föregås nästan ett helt sekel av den tidiga barockens kompositörer. De tidigaste Klassiska kompositörer ingår Claudio Monteverdi, Jacopo Peri, och Gregorio Allegri. Några av de mellersta period barockens tonsättare är Jean-Baptiste Lully, Johan Pachelbell, och Henry Purcell. Inklusive Bach, andra Senbarock tonsättare är Händel, Telemann och Vivaldi.

Barockmusik infördes också en mycket ny trend som skulle fortsätta att senare former: solostämma. Innan denna period skulle de flesta vokalmusik har utförts på choral arrangemang. Även Choral arrangemang fortfarande fanns, för första gången, har skrivit musik speciellt för solister. Händels Messias till exempel blandar Choral arrangemang och solon bitar, öka kraftigt sort av musik.

Instrumental solon var också vanligare vid denna tid. Detta är särskilt märkbart i arbetet med Bach och Vivaldi. Vivaldi särskilt gynnade solo konserter för violinister, och han skapade några av de bästa och fortfarande mest populär musik för stråkar. Vivaldi är lättast igen för The Four Seasons , som faktiskt fyra konserter, kombineras till en konsert.

barocken är också det sista man funktionen den cembalo, som snart skulle ersättas av pianot. Att spela cembalo stycken på pianot kommer förmodligen förolämpa musikaliska purister, eftersom det ger en helt annan ton till en föreställning. Men cembalor inte är allmänt tillgängliga och mycket av barockens kompositioner, särskilt vid en elevnivå, utförs med ett piano. Det finns flera grundläggande bitar som kan bidra till en studie och förstå barocken. Opera är uppfinnandet av denna period, med den första operor skrivna av Monteverdi och Cavelieri. Operor av denna tid i allmänhet tog grekiska myterna för teman, och den mest kända är förmodligen Orfeo , en återberättelse av berättelsen om Orfeus, som består av Monteverdi. Den Pachelbell Canon är ett absolut måste ha för att lyssna på barock. Det är mycket bekant för modern lyssnare, eftersom den hade stor användning under 1980-talet efter Robert Redford film, Ordinary People släpptes. Den används ofta i stället för Wedding mars består av Wagner. De flesta musiker avskyr bara detta verk som de har haft för att spela det så ofta, men ännu är det en stor representation av barock. En av Bachs verk, särskilt hans fugor, är ett bra ställe att börja. Många rekommenderar Brandenburg Concertos . Bach var en av de enda kompositörer att skriva ganska exklusivt för kyrkan i Tyskland. Det finns så många utmärkta Bach bitar, är det svårt att rekommendera helt enkelt ett måste dock denna wisegeek författare sidan med Bachs variant av 1642 Hymn "Werde Munter," av Johann Schop, vilket resulterar i "Jesu, Joy of Man's önskar, "En vacker studie i kontrapunkt.

The Four Seasons av Vivaldi, och Händels Messias är både viktiga representationer av barockmusik. De är också utan hänsyn till under några av de skriftliga bästa orkester-och körmusik. Dessutom Händels Water Music är ett viktigt och uppskattat bit.

En gammal orkester skämt kretsar kring det dåliga skämtet "Om det inte är barock, laga det inte. " Orkestermusik efter barock tiden visar tydligt att modernisera inflytande barock. Även popmusiker tacka för sin solo sång framföranden till barock. Med andra ord finns det mycket att "fixa" om barock, eftersom dess former är uppfinningsrik, holistisk, och absolut förtjusande till lyssnarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.