Vad är andra lördagen?

andra lördagen är, som begreppet antyder, den andra lördagen i en månad. Vissa samhällen utse andra lördagen för särskilda händelser, med målet att uppmuntra befolkningen att vara aktiv och utforska deras gemenskap. I områden där flera närliggande samhällen vill hålla liknande evenemang, kan de enas om att sprida dem, som innehar första fredagen, till tredje söndagen, och så vidare sprida händelser ur så att människor kan delta i dem alla.

En av de vanligaste andra lördagen händelser är ett galleri promenad, ofta beskrivna med skyltar, krita ritningar på trottoaren, och så vidare så att människor lätt kan identifiera deltagande inrättningar. Neighboring konstgallerier kan kollektivt överens om att hålla konst öppningar för andra lördagen, hålla dörrarna öppna till sent på kvällen med mottagningar så att folk kan titta på konst och träffa konstnären. Levande musik, mat och andra former av underhållning kan erbjudas. Bokhandlar kan också komma in på lagen med författaren framträdanden, poesikvällar, och så vidare på andra lördagen, knyta händelser i konsten tema. Andra återförsäljare kan ge utrymme på sina väggar för konst bildskärmar och var öppen för andra lördagen också.

Vanligtvis organisera ett andra lördagen krävs ett kluster av företag tätt som är villiga att samordna. I kompakt centrum distrikt, får en andra lördagen märkas med massor av fotgängare minglade på trottoarerna och på gatorna, och några städer verkligen stänga korsningar för andra lördagen för att främja gemenskap insamling. Caféer, restauranger och andra inrättningar kan också hålla öppet sent på andra lördagen, och deltagarna får möjlighet att gå ut och dansa, delta konst workshops, samt bedriva annan verksamhet på ett välorganiserat andra lördagen.

Många samhällen binda andra lördagen i turismen kampanjer, med sin andra lördagar i broschyrer för att locka människor till området. Smart hotell och värdshus även erbjuda andra lördagen konst-tema paket, där människor som besöker en andra lördagen helg att få biljetter till en teater produktion eller konsert på fredagen som en del av vistelsen.

En fördel med att utse en särskild dag för konst-relaterade händelser är att dagen tar fart över tiden. Folk behöver inte komma ihåg några specifika datum galleri öppnande och andra konstnärliga evenemang, eftersom de kan anta att dessa händelser kommer att äga rum den andra lördagen. Reklammaterial för andra lördagen heller aldrig bli gammal, så länge adresser och telefonnummer i börsnoterade företag är aktuella, och besökarna tycker ofta att kontinuitet och konsekvens, och vet att det alltid finns något att göra den andra lördagen i månaden, om de vill besöka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.