Vad är Wildstyle Graffiti?

Wildstyle graffiti är en form av graffiti som inbegriper användning av starkt stiliserade bokstäver. To the casual ögat, är skrivandet ofta ytterst hemlighetsfulla och oläslig, men varje graffiti artist faktiskt följer ett antal mönster och teknik, vilket innebär att Wildstyle graffiti kan tolkas av de insatta, eller människor med tålamod för att avkoda en Wildstyle pjäs . Denna typ av graffiti är förmodligen den mest kända hittats runt om i världen, tack vare sin komplexitet och hög noggrannhet, och många exempel finns i städerna.

Denna stil verkar ha sitt ursprung i New York. Några noterade utövare omfatta Tracy 168 och Zephyr, bland många andra. Som ofta händer med utvecklingen av graffiti, började Wildstyle förekommer en dag och sakta sprids genom diffusion, som besökarna beundrade stil och retooled det till sina egna syften i sina hemstäder. Denna teknik är mycket tekniskt utmanande, och folk i allmänhet behöver en hög grad av skicklighet att försöka.

Stilen kännetecknas av att använda bokstäver som har dramatiskt förändrat. De kan snedvridas, omfattas ornamentik som pilar och prickar, och i övrigt förskönat. Klassiskt, bokstäverna interlock också och överlappar varandra, vilket skapar en tät massa som kan smyckas med kontrasterande färger och andra prydnadsföremål. Konstnären får underteckna sitt alias och datum på botten av en Wildstyle graffiti bit, och några artister lägga tredimensionell faktorer som orsakar pjäs som hoppar fram visuellt. Varje konstnär utvecklar sin egen version av Wildstyle graffiti, med individuella versioner arbetar nästan som typsnitt. Personer som är förtrogna med arbetet i särskilda artister kan ofta identifiera signatur delar i sitt arbete, vilket innebär att även osignerade bitar kan kännas igen. Är dock skriver oftast omöjligt att läsa för dem som inte är medlemmar av graffiti och gatukonst gemenskap, så Wildstyle graffiti kan nästan betraktas som ett eget språk.

Graffiti eller "märkning" är en kontroversiell form av personliga uttryck. Graffitikonstnärer skriva och rita i offentliga utrymmen, kräver uppmärksamhet av förbipasserande med sitt arbete. Vissa människor se graffiti som vandalism och en olägenhet, och i många städer, är graffiti bestraffas med böter. I andra regioner är konsten aktivt främjas som ett sätt att uppmuntra människor att uttrycka sig i Nonviolent sätt, och att lägga till kollektiv offentlig dialog med sitt arbete. En intressant sak med klotter är att det är ett ständigt utvecklas och förändras form av konstverk, med bitar ständigt förändra, istället för att vara statiska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.