Vad är Venetian Glass?

venetianska glas är ett glas produkt av särskilt hög kvalitet, tradition tillverkas på ön Murano, som grannar Venedig. Ryktet om venetianska glas beror på välbevakade tekniker som utvecklades under en period då glas var fortfarande full av brister och var mycket svårt att göra. Venetian hantverkare fulländat skapandet av glas, håller sin produkt bekant klar och fri från ocklusioner. Glaset är fortfarande välkänd i dag, och hantverkare från hela världen reser till Murano att lära venetianska glasblåsning tekniker från befälhavare på båten. I Venedig var glas gör hantverkare mycket uppskattad på grund av deras unika kunskaper och de speciella tekniker för att göra särskilt hög kvalitet glas som de utvecklat. Under 1291 körde stigande oro brand i staden Venedig staden att förbjuda glas gör i själva Venedig, flytta tillverkningen av stadens berömda glaset till Murano istället. På Murano, hemligheten om hur man gör venetianska glas bevakades noga, hantverkare tilläts inte lämna och inrätta butik någon annanstans. Naturligtvis så småningom, de tekniker som används för att skapa venetianska glas spritt sig till andra europeiska städer, som tog upp tillverkningen av hög kvalitet, fina glas som hade gjort Venedig kända.

venetianska glas är berömt ren, den glas är helt klar, även om hantverkaren har infört en ren, stark färg på glaset. I vissa fall är venetianska glas solitt färgad, medan andra har hantverkare skapat en rökig med en eller flera färger. Venetian hantverkare kunde också göra mjölk glas, glas med fläckar av ädla metaller, emaljerat glas, och realistiska imitation ädelstenar glas i en period där dessa tekniker var oerhörd i andra regioner. De dominerade glasmarknaden sitt mycket bättre produkt förrän den 16: e århundradet, när andra länder började producera jämförbar glas.

Liksom alla glas, börjar venetianska glas med en bas av kvarts som måste blandas med ett flussmedel och smält. Flödet agent fördröjer solidifiering processen av glas, vilket gör att glastillverkaren att manipulera den till belåtenhet. När smält, kan glaset användas för att bilda det välkända Murano glaspärlor, ljuskronor och serviser som har hållit venetianskt glas känd i århundraden. Glass beslutsfattare på Murano gör fortfarande glas på traditionellt sätt, och besökare kan se ett glas museum med många exempel på vackra venetianska glas förutom en överblick över historien av glas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.