Vad är Titanium White?

Titanium White är en mycket tålig, alla ändamål vit färg, gynnade sin opacitet, lysande vithet och ljushet. Den primära pigment används i titanvitt är titandioxid, som i sin rena form, speglar 97,2% av alla tillgängliga ljus. Titandioxid används i många olika tillämpningar-både industriella och konstnärliga.

Namnet Titanium kommer från det latinska ordet Titan , som är från det grekiska Tito , som betyder "dag" eller "sun". Titanium White är en giftfri, kemiskt stabilt ämne som framställs av mineraler anatas och rutil. Pigmentet som gör titanvitt, titandioxid, upptäcktes först år 1821, även om modern teknik som behövs för att massproducera det var inte förrän 1916. 1916, både Titanium Pigment Corporation of Niagara Falls, New York och Titan Company AS i Norge började massproduktion av pigmentet. 1921 infördes en amerikansk tillverkare först titan vit oljefärg som var lämpliga för konstnärlig användning.

Titanium White's masstone , medan varken varm eller kall, ligger mellan blyvitt och zink vit. Det har överlägsen nyansering styrka att både leda och vita zink, vilket innebär att det tar mycket färg till färgton titanvitt. Titanium White tenderar att ha en långsammare torktid än blyvitt, men torkar snabbare än zink vit. är inte Titanium White blandas med rätt pigment, lämnar den en svampliknande film en gång torr. Av denna anledning, titandioxid och zinkoxid är ofta blandas för att uppnå en bättre yta. Denna blandning kallas ofta titan-zink vit .

Titandioxid, som pigment, ger titanvitt det DUMHET så begärs av konstnärer. Dess utmärkta täcker makt gör den populär för konstnärer att skapa lager av ogenomskinlig vit. En annan fördel med titanvitt är att det är mindre benägna att gulfärgning än andra vita pigment. Artister gilla det eftersom det är bra för direkt målning, snarare än nyansering. När du använder titanvitt, är konstnärer uppmanas att inte använda för mycket av det, eftersom det har en tendens att övermanna andra färger. En god kvalitet titanvitt för användning i konstverk kan vara dyr. Billigare märken använder mindre pigmentet titandioxid och lägg billigare inert pigment och fordon . Ett fordon är den olja som används för att ge färgen dess önskad konsistens. Linfrön och vallmo olja används ofta som fordon i titan vit färg.

Förutom titanvitt, titandioxid används för att "färg" en ändlös rad av produkter. Det finns i korrigeringsvätska, tandkräm, väg-märkning färger, vit fyrverkerier, beläggningar, plaster, bläck, solskydd och tatuering pigment.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.