Vad är Tiffany lampor?

Tiffany lampor är en typ av ljus som ursprungligen utformad och som blev känd genom Louis Comfort Tiffany (1848-1933). Louis Tiffany var äldsta sonen till Charles Lewis Tiffany, känd ägare till smycken företaget, Tiffany Co, vars klienter ingår presidenter och Drottning Victoria av England.

Louis Tiffany vägrade att följa i sin fars fotspår. Istället blev han målare, känd för sin olja och akvarell. Louis Tiffany älskade också att resa, och hans resor påverkat hans konst, särskilt när han blev intresserad av medeltida glas. Intresset för glas att arbeta in ett nytt intresse för Tiffany's: inredning. Tiffany's mål var att ta upp och popularisera status för dekorativ konst till som konst, och han snabbt gjorde sig ett namn dekorera inte bara Vita huset Men hus i Mark Twain, och Cornelius Vanderbilt. Tiffany's interior designer med hans nya passion-vackert utformad glasmålningar.

Tiffany grundade sitt eget företag 1885, med fokus på glastillverkning teknik som tillät färger och nyanser som inte hade sett i glas till denna punkt . Ungefär samtidigt var Tiffany arbetar med Thomas Edison att tända den första filmen Theater, Lyceum. Edisons nya uppfinning av glödlampan glödlampa skapade en gnista i Tiffany. Han kunde producera sin utsökta glasmålningar i miniatyr form att tjäna som lampskärmar till en glödlampa lampa som skulle belysa glasmålningar, natt eller dag. Tiffany lampa föddes.

Tiffany lampor producerad från 1885-1920, som kännetecknas av utsmyckade brons baser och unik en-av-slag blyinfattade nyanser. Vid tiden Tiffany dog 1933 popularitet lamporna hade minskat, som konstnärlig smak hade förändrats och lamporna ansågs vara prålig. Men 1958 Tiffany's lampor igen blev populär med en retrospektiv show som förde hans arbete tillbaka till uppmärksamhet museer och samlare. Idag ett original Tiffany lampa säljer för över 2 miljoner dollar. Tiffany lampor finns i varuhus är Tiffany- stil lampor. Tiffany-stil lampor normalt har en polerad mässing bas och utsmyckade skugga består av många bitar av färgat glas i olika former och storlekar. Vissa nyanser random-mönstrade medan andra har olika mönster.

Tiffany-stil lampor är så populär att även reproduktionen har sin egen billiga knock-off gjort av imitation glas i form av färgad plast. Vi kan bara föreställa sig vad Louis Tiffany skulle tänka på detta, men det faktum att lampan har hållit i över ett århundrade är ett bevis på den man som önskade att få skönhet in hemma hos folk överallt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.