Vad är The Ring Cycle?

The Ring Cycle , som i sin helhet som Nibelungens ring eller Nibelungen's Ring på engelska, är en uppsättning fyra operor av tysk kompositör och librettist Richard Wagner bygger på Nibelungen Saga. De är ganska långa verk och är avsedda att utföras på en kväll och de tre följande dagarna. Rhenguldet , Rhinegold på engelska, är den första som skall utföras, och fungerar som en prolog. Valkyrian , Valkyrie på engelska, utförs den andra dagen. Siegfried följer på den tredje dagen, och G? tterd? mmerung eller Twilight of the Gods på engelska, avslutar The Ring Cycle på den fjärde dagen.

The Ring Cycle bestod 1869 till 1876 och uppfördes för första gången som en cykel på 13, 14, 16 och 17 augusti 1876 i Bayreuth som Festspielhaus. Den första fullständiga resultat i Storbritannien var 1882 i London, och den första fullständiga resultat i USA var på Metropolitan Opera House i New York 1889.

De källor som Wagner används för The Ring Cycle är den äldre Eddan, Snorres Edda, och V? Lsunga Saga från Island, samt den episka dikten Das Nibelungenlied. Hans avsikt var att skapa en ny konstform som alla konstarter ingick, och som hade kontinuerlig musik och inget material som skapats på grund extrinsic att förmedla historien.

I skapandet The Ring Cycle, Wagner tydligen först beskrevs sina idéer på papper 1848. Han började är librettos med död Siegfried, och sedan skapade tidigare operor att ge leda fram till detta evenemang. I allmänhet anser man att hans musikaliska talanger överglänsa hans arbete som librettist. En av de musikaliska termer som används i analysen av The Ring Cycle är ledmotiv, eller ledande motiv. Denna term hänvisar till musikaliskt material nära samband med karaktärer och teman, så att höra att det kan signalera betydelser för publiken genom upprepning, antingen direkt eller med ändringar. Termen kan ha myntats av en musik historiker AW Ambros, som hade använt den av 1865.

Viktiga roller i The Ring Cycle inkluderar Wotan, Brünnhide, Siegfried och Sieglinde. Noterade ledare av arbetet är bland annat Daniel Barenboim, Pierre Boulez, Colin Davis, Herbert von Karajan, James Levine, Gustav Mahler och Georg Solti.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.