Vad är Tango Dancing?

Tango dans är en form av par dansar med en rik tradition och historia. Det har fångat den populära fantasin med bilden av en man och kvinna dansar dramatiskt, kvinnan kramade en ros mellan tänderna och vara "doppat" av sin partner. Detta kan vara en rolig bild, men det gör faktiskt inte har mycket likheter med verkliga dansa.

Tango dans uppstod i Buenos Aries, huvudstaden i Argentina, i slutet av artonhundratalet. Det började som en street dance och praktiserades i barer och bordeller. Tango dans gjorde sin väg till Paris och sedan till Amerika i början 20th century, där det blev populärt bland "Sheiks" och "flappers" av Jazz Age. Det är här den stereotypa bilden av dansen först kom till.

Tango dans förlorat lite av sin prestige i Argentina efter den stora depressionen 1929, men restes i popularitet efter Juan Perón kom till makten. Det blev en fråga om nationell stolthet att kunna dansa tango. Efter många diktator regeringarna i Argentina igen förtryckta dansen, det kom tillbaka till livet på 1980-talet efter premiären av Broadwaymusikalen Forever Tango . Det kan väl sägas om tango att det tar kort tid att lära sig, men en livstid att bemästra. Det är en mycket synkoperade dans med staccato steg. Paret dansar med en sensuell, dramatisk känsla, i en nära omfamning, pekade deras ansikten i samma riktning, armarna utsträckta, händerna knäppta eller handflator ihop. I äkta argentinsk tango, paret dansar med full överkropp kontakt, medan den amerikanska balsalen stil, inte behålla paret inte överkroppen kontakt. Tango dancing omfattar flera specialiserade åtgärder, inklusive kvinnan hooking hennes ben runt hennes partners, och en partner dra tillbaka foten i takt.

Tango dans också har sin egen speciella musikstil. Tidpunkten och rytmer matcha stegen i dansen och musiker specialiserar i att komponera och spela musik som lämpar sig för att dansa tango. Finns tango dansar klubbar över hela USA, och dansen är fortfarande populär i sin födelseplats Argentina. Det finns många webbsidor som är inriktade på sin musik och teknik, samt den kultur som omger den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.