Vad är Schottis?

Beginning liv som en böhmisk dans, fann Schottis sig in i flera olika länder och anpassas till en rad olika musikaliska genrer genom åren. Detta land dans med sin serie av två backar och en hop tillsammans med fyra svarvning steg, är relativt lätt att behärska och hade precis rätt går att hitta ett sätt att arbeta med så många olika inställningar. Här är några av höjdpunkterna i historia schottisch som en dans hamnat i många länder och kulturer.

Schottis dancing spårar sina rötter tillbaka till den viktorianska eran. Den schottisch dans ansågs vara en integrerad del av folkdans vurm som var en basvara för mycket av perioden. Under denna tid började schottisch överföras till andra länder och utveckla följande sätt när bland folkmusik och traditioner dans i Europa.

Gjordes till exempel variationer i schottisch en effekt i Frankrike, Portugal, Italien, Sverige och Spanien. Som väntat började kompositörer i varje land för att komponera musik stycken som var perfekt för dans med schottisch. Schottis musik bidrog till att öka populariteten av danssteg och höll Schottis i spetsen för populära dans under hela 19th century.

I början av 20th Century, gjorde schottisch ett hopp till den nya världen, vilket gör det än i USA. Den schottisch anpassade till den lokala kulturen, melding i en hybrid med ragtime. Sådan anmärkningsvärd Ragtime tonsättare som Thomas S. Allen och Buddy Bolden skrev och framförde dessa nyare Schottis och kombinationer Ragtime, som ofta kallas heta schottis.

Resultatet av denna nyare version av schottisch bidragit till att sprida den populära av ragtime i allmänhet och med började påverka den amerikanska jazzmusik. För de två första decennierna av seklet, var det svårt att hitta någon klubb i New Orleans som inte innehåller musik som var idealisk för schottisch dans.

Under återstoden av 20th Century fortsatte schottisch att bredda sitt inflytande, blir en integrerad del av landet och västra dans, särskilt Promenade dans. Likheten mellan de flyttar till polka bidragit till schottisch att ta kontakt med landets västra fans, liksom vissa folk och entusiaster bluegrass också. Efter en framgångsrik lansering i USA, började schottisch få ett genomslag i dessa länder i Sydamerika, främst Brasilien.

Moderna schottisch dans har en stark affinitet till reggae och fortsätter att påverka linje dans i countrymusik. Även dansen har gått igenom några anpassningar över tiden, fortsätter schottisch dansa för att överleva i ett antal olika kulturer och alltid med en uppskattande bas av dansare för att hålla det vid liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.