Vad är Salsa Dancing?

Salsa dans är en dans stil i samband med salsa musikstil nu populär världen över. Salsa musik har sitt ursprung någon gång på 1950-talet till 1970-talet, med verkligt tydliga salsa stil kommer från New York på 1970-talet. Musiken förenar ett antal kubanska stilar, särskilt son , men också drar av ett antal andra latinamerikanska musikstilar.

Salsa dansande görs på åtta-beat music, med dansare rör sig om tre taktslag, stanna för ett slag, dans för tre beats, och stannar upp för ett slag. Rörelsen stil är vänster-höger-vänster-paus, sedan höger-vänster-höger-paus. Under paus i de flesta salsa dans någon sorts blomma utnyttjas, antingen det är en Stomp av foten, kastar ut handen eller sparkar underbenet. Salsa dans är mest en stilla dans, med lite rörelse runt dansgolvet. Istället dansare lita på den subtila rörelse i benen och kaross att förmedla energi i dansen. Förutom de samarbetar rörelser salsa dans, får dansarna integrera solo raster känd som lyser i deras rutiner . Detta är ett sätt för salsadansare att ta en paus från en tröttsam rutin, eller att samla sig om deras rytm är bruten. Lyser innebära massor av utsmyckade förflyttningar och demonstrationer av kroppen, och är tänkta som ett sätt för dansare att visa upp sin fulla talang. Samtidigt som lyser i teorin improvisatoriska, det finns många standard skiner som dansarna lär sig och kan falla tillbaka på.

Om en dansare börjar dansa salsa på det första slaget av frasen (vänster-höger-vänster-paus) , stilen kallas på en . Om dansarna börjar deras rörelser på andra slå av frasen (paus-vänster-höger-vänster), stilen kallas på två . Även förespråkare för en viss stil har skäl att tro det ena är bättre än den andra, slutligen det kommer ner till en fråga om personlig preferens. Förutom de grundläggande stilistiska variationer av på en och på två finns det ett antal stora skolorna i salsa dans stil. De viktigaste på en stilar är LA style, colombiansk stil och kubansk stil. De viktigaste på två stilar är balsalen mamba, en clave och palladium två. Eddie Torres style kombinerar på en och på två formatmallar med hjälp av start-och pausa punkter på en stil, men med den ståndpunkt kroppen switch där det normalt skulle byta i på två stil.

Salsa dansande är otroligt populär i hela Latinamerika och USA, och är ökar i popularitet i Europa och annorstädes. Många klubbar specialiserar i salsa musik och de flesta städer erbjuder lektioner i salsa dans. Även om inte den lättaste dansen form, på grund av dess höga tempo, är det inte särskilt svårt, och dansare på alla nivåer ska kunna få kunskaper inom några månader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.