Vad är Rubber Stamping?

Minns du stämplar lärarna som används för att markera dina papper med uppmuntrande ord som "Bra jobbat!"? Gummi stämpling har blivit mer sofistikerad, men du kan fortfarande njuta av det lika mycket.

Gummi stämpling används främst för papper hantverk, göra dekorationer, kort, inbjudningar, taggar gåva, scrapbooking och så vidare. Men som med andra hantverk, ytor potential att bli stämplad som endast begränsas av din fantasi. Den Stämplar själva egentligen bara delvis gummi. Den design som kommer att märkas på ytor är märkt i gummi, med upphöjda ytor ger konturerna i bilden. Gummit är fäst på ett underlag som gör det lätt att hålla. På alla utom den lägsta kvaliteten stämplar, finns ett tunt lager skum mellan gummi och underlaget så att basen inte kommer att beröra ytan och lämnar ett märke när stämpeln används. Gummistämpel baser är vanligen av trä, men plast och skumplast används också. Ett klistermärke stämpeln bilden är vanligtvis placerad ovanpå den grunden så att man tydligt kan identifiera den stämpel du vill använda. Stämplar varierar i storlek från en enda hjärta eller stjärna som är en halv tum (1 cm) bred för komplexa inbjudan konturer eller blommor scener som skulle kunna fylla ett helt papper.

Stampers använder vanligtvis inkpads att använda färg på deras stämplar. Inkpads kan komma i en enda färg eller delas så att två eller flera färger visas på samma block. Det finns också olika stilar i bläck, allt från allmänt ändamål industriell svart inkpads att ett bibliotek skulle använda för att stämpla böcker kuddar som i grunden är bra tvättsvamp indränkt i färg. Ju mer färg-liknande tryckfärg resultera i högre bildkvalitet, men kräver också en noggrann hantering, eftersom de är mer benägna att smutskasta vid stämpling. Vissa stampers avstå från bläck till förmån för markörer som de vända sig direkt till stämpeln för exakt färg.

Stampers vanligen nöjer sig inte med att skriva ut en enda bild på en bit papper. De kan kombinera och skikt flera stämplade bilder för att skapa en större bild eller tema. Ofta kommer de färglägga skisseras bilden som en gummistämpel ger. Ibland kommer de att lägga glitter på bläck innan det torkar, med tanke på skissera en glans. Embossing är också ett populärt alternativ. Med emboss en stämplad bild, prägling pulver strös på vått bläck och sedan värme används, vilket gör att områden med prägling pulver att bli något förhöjd och glänsande. En annan utsmyckning alternativ är hand-ritning ytterligare information till en bild.

Gummi stämpling är en mångsidig och öppen båt. Oavsett om du vill dekorera en bokstav eller skapa dina egna gratulationskort och påsar gåva, överväga att ge gummi stämpla ett försök.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.