Vad är Opera glasögon?

Opera glasögon är ett förstoringsglas anordning som hjälper opera tittarna fokusera på objekt på scenen från avlägsna platser i en opera hall. De är byggda för att vara små och funktionella, men många är också utformade för mode också. Vissa opera entusiaster använda opera glasögon regelbundet, medan andra tycker att de är onödiga.

På ett sätt, opera glasögon som kikare, men som särskilt utformats för visning inomhus föreställningar. I större opera arenor, kan tittarna mot ryggen eller på balkonger vara en substanial avstånd från scenen. Så mycket att njuta opera innebär att man följer historien som den utövas, inte kan se kan vara ett stort problem. Opera glasögon hjälp operagoers se åtgärden steget från platser långt från scenen.

Opera glasögon är utformade för att vara små och diskreta, hjälper användaren att följa operan utan att distraheras av andra. Många modeller ser mycket liknar kikare, men fokuserar särskilt bra inomhus. Opera glasögon är mycket mindre än kikare och kommer i olika utföranden.

Nästan som opera biljetter själva, opera glas finns i många olika priser. Billigare modeller kostar väl under 100 dollar, medan dyrare modeller kan kosta flera hundra dollar. Skillnader mellan modellerna omfatta kvaliteten på optiken och konstruktion. För vissa modeller är mode också en diskussion med opera glasögon för att se lika elegant som de personer som använder dem. I dessa fall ökar kostnaderna ofta också.

Även opera glas kan köpas lätt, kan de ofta hyras för en individuell prestation i större arenor. Detta kan vara användbart i situationer där en person är närvarande opera ibland och skulle inte använda opera glasögon på annat håll, eller när någon kommer att upptäcka att de inte kan se scenen ur sitt säte. Uthyrning opera glasögon för en prestanda är ofta billig.

Några operagoers frågar om de behöver opera glasögon alls. För många är det ett personligt val. Några få har opera glasögon att man kan följa berättelsen, medan andra tycker att de är störande. De som inte har använt opera glasögon innan, kan tänka sig låna eller hyra ett par innan köp. Försöker ett par opera glasögon under en föreställning är det bästa sättet att veta om en opera entusiast finner dem användbara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.