Vad är Independent Film?

independentfilm är ofta som ett motgift mot de vanliga Hollywood blockbuster. I början var independentfilm allt som storfilmer studion filmer inte. Medan Hollywood sålda filmer som var säkra, eskapistiska och mega-dyrt, var oberoende motsatsen. En oberoende film kan göras på en liten budget. Många av de stora oberoende styrelseledamöter har finansierat sina filmer med mycket okonventionella metoder. Robert Rodriguez sålde sin kropp till medicinska försök för att finansiera sin första film. En direktör fejkade en bilolycka för att få finansiering från försäkringspengarna för hans independentfilm. Kreditkort, lån från familj och vänner och besparingar kommer alla att gå till en direktör passion för att göra sin egen film.

På nittiotalet gick independentfilm igenom en stor förändring. Major studios skulle inte brukar bry sig om att röra indies eftersom det inte fanns någon vinst som kan göras från dem, men ett litet filmbolag heter Miramax bidrog till att förändra studion sinne. Ägarna till Miramax, Harvey och Bob Weinstein, såg att de kunde köpa filmer från oberoende filmregissörer och gör enorma vinster.

liten budget filmer som Sex, lögner och videoband , Pulp Fiction och Good Will Hunting bidrog till att förändra människors attityder independentfilm. Jämfört med studion bilderna gjordes Indien för väldigt lite pengar, relativt snabbt och med första gången regissörer och manusförfattare. Oberoende filmer började uppräkning hundratals miljoner dollar världen över och filmbolagen började uppmärksamma. The Sundance Film Festival var platsen för att se de första visningarna av indie film. Studio befattningshavare började dyka upp för att knäppa upp den heta filmer från heta nya styrelseledamöter. Quentin Tarantino, Kevin Smith och Gus Van Sant var alla oberoende regissörer som gjorde några av de mest inkomstbringande filmer för väldigt lite pengar.

Oberoende regissörer har en passion för sina filmer. När Barbet Schroder var att göra filmen Barfly , var hans produktion pengar skära plötsligt av och filmen lades ned. Legenden säger att Schroder gick till producentens kontor och ställde sig framför honom med en motorsåg och påstod att han skulle skära av sina egna fingrar om filmen har inte startats. Han lyckades få producentens uppmärksamhet, respekt och pengar för filmen.

Independent Films har trovärdig intrig linjer och realistiska karaktärer, och ofta gräva i den mörka sidan av livet att filmbolagen inte skulle röra. Men nu när studior har sina fingrar i finansieringen av många indie filmer, verkar det som om kreativitet kan ha kvävts. Studios klippa, reshoot och ändra ändelser av många indie filmer för att göra dem mer tilltalande för en bredare grupp.

Det kommer alltid att vara ensamvarg regissörer som förbigå studiorna. Förhoppningsvis kommer dessa styrelseledamöter fortsätta att existera och föra originalitet till filmduk. Om inte, kan det vara upp till filmstudent skjuter på en digital kamera med hans eller hennes vänner för att få något nytt på skärmen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.