Vad är Guitar Tablature?

Guitar tablature är notblad som visar vilka noter som spelas på gitarren förutom chording. Bly riffs, intro's, raster och fill-ins alla tillfällen då vi kan förvänta oss att få höra några fancy gitarr arbete som kan brytas ned för oss i guitar tablature. Också att låtarna är unikt plockas, som Beatles klassiska, Blackbird , blir utmärkta kandidater för tablature.

Guitar tablature är ett mycket praktiskt redskap för lärande schlagers, eftersom det inte kräva att gitarristen kan läsa musik. Det är också lätt att för alla att skriva och därför Internet är en rik källa för fri guitar tablature av alla slag. Men eftersom praktiskt taget vem som helst kan ladda upp tablature till Internet, kan du inte alltid vara säker på att den flik du provar är en korrekt återgivning av den ursprungliga konstnärens överlämnande. Inte alla är bra på att räkna ut vad en gitarrist gör! Det finns också många guitar tablature sångböcker du kan köpa. En populär författare är Hal Leonard, och det finns flera andra.

Guitar tablature, ibland kallas fliken har en personal med 6 linjer representerar strängarna på en gitarr. Den översta raden är hög E. Detta kan vara förvirrande eftersom gitarren är uppträdda motsatsen, med höga E är botten strängen. Dock är botten strängen på en gitarr behandlade första string. Därför är den första strängen på gitarren och den första raden på gitarr tablature personalen har både hög E.

E ------------------ (hög)
B ------------------
G ------------------
D ------------------
En ------------------
E ------------------ (låg) är en anteckning markeras med en fret nummer som anges på lämpliga strängen. Till exempel, om den första del av ett riff var G spelas den 3: e bandet av den 6 strängen, denna anteckning skulle visas på gitarr tabulatur som:

E ------------------ (hög)
B ------------------
G ------------------
D ------------------
En ------------------
E-3 --------------- (låg) är en bar med musik markeras med en lodrät linje som löper längs personal, samt en öppen not anges en "0" eller noll mening finns det inget band noteras men strängen spelas öppen. Diabilder visas genom en anslutande båge från början noten till sista ord, och en hammare-on kommer att ha en ^ mellan tonerna, eller en h, så här:

E ------------------ (hög)
B ------------------
G ------------------
D ------------------
En ------------------
E-3 ^ 5-eller-3h5 ---- (låg) För en hammare-på den första anteckningen är plockade, men den andra sker genom att smälla ned hårt på halsen med den chording finger på den andra positionen.

För pull-offs den andra anmärkningen kommer att vara lägre, som i 5 ^ 3. Eller P kan användas, som i 5p3. När du gör en pull-off den första anteckningen är plockade normalt då den andra anmärkningen åstadkoms genom att dra fingret från strängen i en nedåtgående och passiv rörelse bort från gitarren, så att plocka strängen med vänster eller chording finger. Pull-offs och hammer-ons eller hammare, kallas också slurts .

Normalt guitar tablature ingår även ett ackord som spelas. Detta kommer att framgå av namnet på ett ackord och oftast en representation av det. I detta fall de horisontella linjerna representerar strängarna på gitarren men vertikala linjerna representerar band på gitarr halsen, och siffrorna anger på vilka band det ackord ska spelas. Prickar visas på strängarna på positioner fingrarna vidta för att bilda ackord.

Guitar tablature är ett utmärkt redskap för lärande och utöka din repertoar. Om du är ny på fliken dra upp en sökmotor och skriv in din favoritlåt plus fliken, så här: "my favorite song title" + "Guitar tab" . Sedan värma upp skrivaren och få en tom anteckningsbok och en 3-hål. Du kommer förmodligen vara upptagen under en lång tid framöver!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.