Vad är Guitar Fingering?

spelade gitarr kräver samordning mellan höger och vänster hand, eftersom den högra strums, måste den vänstra samordnas nog att ta hand om gitarren fingersättning. Med andra ord är den högra som ansvarar för plockning i trådarna för att få dem att vibrera, och vänster hand är ansvarig för att trycka på strängarna mot banden på gitarren för att skapa olika tonlägen och anteckningar. Talan i den vänstra kallas gitarr grepp och kräver lång träning för att utföra ett effektivt sätt.

Gitarr greppet kan vara svårt för en rad olika anledningar. Den mässing eller nickel strängar gitarr själva kan vara något ont mot fingertopparna innan spelaren utvecklar förhårdnader, som kan hindra en snabb och stabil rörelse bland strängarna. Rutinerade gitarrister behålla valkar på fingertopparna till stöd gitarr grepp och nybörjare ofta försöka utveckla dem snabbt för att underlätta deras grepp kapacitet. Rutinerade gitarrister håller också sina fingernaglar så kort som möjligt så att spikarna inte stör gitarr grepp. En annan anledning gitarr greppet kan vara ganska svårt för en nybörjare har att göra med träning av musklerna i handen för att sträcka ut tillräckligt långt för att komma till rätta positioner på greppbrädan. Medan en gitarrist kan helt enkelt för ett enda finger någonstans på greppbrädan för att skapa en musikalisk ton, en gitarrist måste träna sina händer för att nå rätt läge för ackord eller flera kombinationer notera att skapa en ton. I detta fall kan guitar fingering visa sig vara särskilt svårt för personer med korta fingrar eller i allmänhet mindre händer.

För nybörjare som vill förbättra sin gitarr grepp, en elgitarr kan vara ett bättre val än en akustisk gitarr. Elgitarrer använder vanligtvis lättare strängar gauge nickel som är enklare att trycka på, och som ger ett fingertryck lättare än brons strängarna på den akustiska gitarren. När spelaren har utvecklat tillräcklig komfort på elgitarr, kan han gå vidare mot den akustiska gitarren som kan vara något svårare i det gäller gitarr grepp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.