Vad är Förstora papper?

Förstora papper är papper som har täckts med en ljuskänslig emulsion för att utveckla fotografier. Använda utvidgas papper är ett viktigt steg i film fotografering, eftersom det visar film till utskrifter. Somliga utvidga papper papper foto eller utveckla papper, med hänvisning till flera andra steg i den process. Många fotografi leverans företag säljer en rad växande papper.

Basen i utvidga papper är, naturligtvis, papper, som är täckt med en emulsion av ett foto-reaktiva metaller såsom silver och palladium suspenderas i gelatin . Specialpapper kan ha ytterligare lager också, för att utföra olika roller i utvecklingsländerna och arkivering process. När de utsätts för ljus, ljus-emulsion reagerar, och bilden kan tas ut med hjälp av utveckling av kemikalier. med emulsion på att utvidga Papperet är avsett att vara känslig för en viss våglängd av ljus, ofta blå /grön, gör att fotografen kan använda "safelighting" i en färg, t. ex. röd eller orange. Denna låga ljusnivåer innebär att fotograferna kan se vad de gör när de arbetar i mörkrummet. Specialty utvidga papper kan behandlas för olika våglängder.

Olika typer av växande papper används för olika stilar av fotografi. Svartvit fotografi kräver en typ, till exempel, medan utvecklingsländerna färgfoton innebär en annan sorts utvidga papper. Mest utvidgas Papperet är avsett att fungera med en negativ till positiv process, vilket innebär att filmen är en omvänd negativ i den slutliga bilden och det växande papper kommer att ge en positiv när det utsätts för. är Några utvidgas papper görs med ett lager harts, som kan användas för att göra ett fotografi matt eller glansigt. Resin är också lättare att arbeta med än fiber papper, en annan typ av utvidgning papper, eftersom det tar mindre tid att bearbeta. Fiber papper absorberar fotokemikalier, vilket innebär att den måste hanteras försiktigt och noggrant tvättas innan det torkas. Denna utvidgning papper är mer stabil på lång sikt, och används ofta för professionella utskrifter.

Det finns flera sätt att exponera utvidga papper. De flesta människor använder papper i samband med ett mörkrum, som är en kontrollerad ljus miljö. Fotografer kan använda ett mörkrum verktyg som kallas en FÖRSTORINGSAPPARAT att projicera en bild i växande papper, eller att de får en kontakt utskrift, genom att trycka på en negativ eller föremål direkt mot det växande papper och sedan utsätta den. Efter exponeringen är det växande dokument utarbetat, stannade, fast, som tvättas för att producera en varaktig fotografi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.