Vad är Etch en skiss?

Etch en skiss? är ett slutet ritning system som tillåter människor att skapa konst utan att det behövs andra förnödenheter såsom papper, pennor, kritor, målarfärg, pastellkritor, eller pennor, och utan behov av vare sig beredning eller städa. Systemet växte fram ur en idé som André Cassagnes, en fransk elektriker, hade för teckning med aluminiumpulver som blev rörd av statisk elektricitet och kunde sedan skakas fria teckningen så att en ny bild skulle kunna skapas.

Naming hans uppfinning "Ecran Magique," vilket betyder "magisk skärm," han presenterades vid International Toy Exhibition 1959. En introduktion till Jerry Burger-sedan chefsingenjör för Ohio Art Company-ledde till ett samarbete som resulterade i det system som fortfarande är kärnan i Etch en skiss? produkt idag, med den första modellen tillverkas på 12 juli, 1960.

Den Etch en skiss? framställd ser ut lite som en tv: den har en grå rektangulär skärm med rundade hörn som i en röd plastram. Det finns en urtavla i nedre vänstra hörnet och en i nedre högra. Du startar en skiss genom att skaka lådan kraftigt. Detta gör aluminiumpulver fastnar på skärmen på grund av statisk elektricitet.

Genom att vrida en av rattar för att starta, ska du flytta pennan inne över skärmen, ta bort pulvret och en liten bit av en mörk grå linje visas, avslöjar var pennan. En ringa styr pennan upp eller ned, medan den andra flyttar den åt vänster eller höger. Genom att noggrant justera ringer antingen enskilt eller tillsammans, kan ritningar av märkliga Intricacy skapas. Bilden kan sparas eller-genom att vända över och skaka Etch en skiss? Övermålningsbar skärmen med pulver-raderas.

Idag, Etch en skiss? leksaker finns i olika storlekar, inklusive mini, fickformat, resor, och den ursprungliga storleken kallas klassiker. , som har en 5 tum med 7 tums skärm (12,7 cm x 17,8 cm. Dessutom Det finns teman Etch en skiss? leksaker knuten till populära barns tecken som Dora the Explorer?, Go Diego Go?, och SvampBob Fyrkant?.

Etch en skiss? artister, såsom George Vlosich III, som specialiserat sig på porträtt, ta bort aluminiumpulver och bygga in pennan från leksaken att bevara konstverket. Det kan ta mellan 70 och 80 timmar för Vlosich att slutföra en ritning. Andra Etch en skiss? konstnärer inkluderar Kevin E. Davis, som kopierar kända konstverk samt arkitektur och Tim George, som började använda leksaken för att roa sin dotter i en tid då hon var på sjukhus, liksom Jeff Gagliardi, Ron Morse, Nicole Falzone, och Pauline Graziano.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.