Vad är Break-Up Songs?

stegen i en romantisk relation har alltid varit populära bränslekällor för låtskrivare och sångare. Många människor vänder sig till musiken som ett sätt att hantera den förvirrande blandning av känslor efter en romantisk break-up. Vissa kan känna sig arg på sin tidigare älskarinna, medan andra kan känna sig ledsen eller ens söka egenmakt. Det bästa break-up songs täcker alla aspekter av post-relation angst, från bitterhet till sorg och slutligen acceptans. Break-up låtar tjänar till att läka ett brustet hjärta medan antyder en väg till återhämtning.

Några break-up songs adress starka känslor av ilska och förbittring vissa människor upplever omedelbart efter utgången av en flyktig förbindelse. Break-up låtar med en bitter eller arg undertext inkludera REM "The One I Love", Alanis Morisette's "You Oughta Know" och J. Geil 's anthemic "Love Stinks. " Ray Charles ' "Hit the Road, Jack är skrivet ur ett föraktade kvinna berättar för henne fusk pojkvän att lämna landet och aldrig återvända. Green Day's "Good Riddance (Time of your life)" tycks önska en ex-flickvän bra, men det finns fortfarande en påtaglig känsla av ilska och förvirring under ytan.

Andra uppbrott låtar utforska känslor av sorg och känslomässig smärta som ofta åtföljer ett svårt uppbrott. Sinéad O'Connor's klagande jämrar sig under "Nothing Compares 2 U" eller Axl Rose känslomässiga prestanda "November Rain" både föreslå stred känslor och behov av att sörja över förlusten av en relation. Roy Orbison's "Crying" och U2's "With or Without You" även omfatta inneboende sorg i en trasig relation från en manlig synvinkel.

Alla bryta upp låtar är ledsen eller arg i tonen, men . Vissa människor som tycker att modet att avsluta en giftig eller destruktiv relation finner styrka i låtar av empowerment. Gloria Gaynor's "I Will Survive" berättar historien om en kvinna som finner befrielse efter att ha brutit upp med en kontrollerande pojkvän. Skandal's "Goodbye to You" har också en kvinna som känner rätt slut efter ett dåligt förhållande. Nancy Sinatra's "These Boots Are Made For Walkin '" och Destiny's Childs "Survivor" är också populärt exempel på att ge uppstyckning låtar.

Det finns många listor över popular uppstyckning låtar tillgängliga på Internet, bland de bästa och värsta exemplen i genren. Ett antal människor vänder sig till olika typer av uppbrott låtar som de övergången från en rörelse till en annan under återhämtning. Många tycker att rätten break-up song kan vara mycket laxermedel, eftersom det uttrycker många av de känslor de kan uppleva i verkliga livet och i realtid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.