Vad är Apollo Theater?

En av de mest berömda platser i New York City och anmärkningsvärd för dess nästan uteslutande African American handlingar är Apollo Theater ligger i Harlem och är på det nationella registret över historiska platser. Doppats i African American kultur började Apollo Theater ut som en folklig burlesk plats ägs av judiska affärsmän och var öppen för vita endast publik. Så småningom, men stängde det teater och Apollo Theater nytt på en ny plats, catering nästan uteslutande till African American publik. Eftersom Harlem skisserat en stor del African American population, ägarna till Apollo Theater insåg snabbt att det fanns en stor publik för African American artister. Ovanpå detta var African American artister billigare att anställa, så i före andra världskriget Harlem, Apollo Theater blev en av de enda ställen där man kan funktionen afroamerikaner. Karriär inleddes här, som Ella Fitzgerald debuterade på Apollo Theater och teater blivit populära under de följande decennierna med sådana handlingar som Billie Holiday, The Supremes, James Brown, och Jackson 5. Även om det inte bekräftas, det finns hävdar att Buddy Holly var den första vita utövande konstnären att ta plats på scenen på Apollo Theater.

På 1980-talet, Apollo Theater gång hittade rampljuset efter en utdragen nedgång under 60-talet och 70-talen. År 1987 sändes i TV-programmet Showtime på Apollo första, med både etablerade och upp-och-kommande akter och lansera karriärer ännu en gång. Oräkneliga hittat sin start på Apollo Theater under Showtime på Apollo, och gärningen inte uteslutande African American. Serien körs fortfarande i dag och fortfarande egenskaper framträdande och mindre kända akter, samt en amatör natt som öppnar scenen till virtuella okända.

är Teatern ligger på 125th Street i Harlem. Det har renoverats och renoverats flera gånger, den senaste som äger rum under 2005. Staten New York köpte Apollo Theater i början av 1990-talet och det är nu drivs av en ideell organisation som heter Apollo Theater Foundation, Inc.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.