Vad är Amber Room?

Amber Room hänvisar till ett vackert rum skapas ur förhistoriska ämnet, bärnsten, och nästan oräkneligt antal stenar. Det är ett favoritämne för många historiker eftersom det är en av de stora gåtorna i den 20: e århundradet. Rummet var på uppdrag av kung Fredrik av Preussen i 18th century, men de många inblandade hantverkare tog mycket längre tid att slutföra rummet än man hade hoppats. Åtta år efter det att kommissionen, var kung Fredrik död, och hans efterträdare, King Frederick William I, var likgiltig till skönhet och hantverk av de många bärnsten paneler. Som en handling av diplomati, Frederick William I lämnade rummet i sin helhet till Peter den store i Ryssland.

ryssarna tog lång tid att försöka avgöra var i Ryssland rummet ska placeras, och slutligen avvecklas på placera rummet i Catherine Palace. Det enda problemet med detta val var att den gula skivor tillverkade i Preussen var mindre än rummets dimensioner, så hantverkare, och särskilt personer med specialkompetens på mosaiker inbjöds att arbeta med projektet att skapa fler paneler översållad av sten. När slutförs och placeras i Katarinapalatset var Amber Room lär ha varit som att kliva in glödande guld.

Tyvärr, även om Amber Room prytt den Katarinapalatset fram till andra världskriget var det inte stanna kvar där för alltid. När Tyskland invaderade Sovjetunionen under andra världskriget gjordes försök att försöka få bort panelerna från Catherine Palace, men de misslyckades. Tyskland tog Bärnstensrummet i sin helhet, och visade det för ett år vid Königsberg slottet 1942. Det är då hemligheten med rummet verkligen blir sammansvärjning teoretiker och historiker både upphetsad. De allierade bombade området runt Königsberg slott, och det finns flera olika historier om vad som gjordes för att "spara" rummet. Vissa konton säger att soldaterna fick order att fullständigt förstöra rummet, och andra säger att rummet har återfunnits bort av olika soldater i den nazistiska armén. Båda historierna kan ha en viss sanning. Några mosaik bitar har återuppstått under åren, men huvuddelen av Bärnstensrummet antingen förstörts eller förblir dolda eller begravda.

På senare tid Ryssland inlett ett enormt projekt, återuppbyggnaden av Amber Room, som nu placeras i Katarinapalatset och öppet för besök från allmänheten. När människor tittar på de gyllene färgerna i återuppbyggnaden, som av allt att döma helt lik den ursprungliga rummet, att de fortfarande måste undra var den ursprungliga Amber Room gick. Detta är ett mysterium som vi kanske aldrig riktigt veta, men det har verkligen varit föremål för många författare, med många teorier avancerade på den dolda förekomsten av originalet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.