Vad är Alt-Country Music?

Alt-country musik är ett smeknamn för en genre som kallas alternativ country. Alt-country musik har rötter i landet musikstil med artister som Johnny Cash och Hank Williams, men bygger också på rock och punk rörelser musik, och har en rå kant, i motsats till den overproduced ljudet av Nashville land stjärnor som Garth Brooks och Shania Twain. Alt-country musik är också ibland kallas Americana musik, eller som No Depression , efter en titel på albumet i början av alt-country bandet Uncle Tupelo. Den alt-country rörelsen startade först på 1960-talet, med artister som The Byrds och Gram Parsons, som var ansluten som till rockmusik scenen som de skulle countrymusik. Under åren sedan dess har artister som Neil Young och Steve Earle kombinerade framgångsrikt rock och countrymusik. Däremot har den musikaliska formen inte vinna en officiell titel till utsättning av Uncle Tupelo s No Depression album, som inkluderade folk täcker och punk /folk original tunes. Gruppen uppvisade fyra album innan uppdelning. Dag, både av Uncle Tupelo's Singers utföra i framgångsrika banden egen: Jay Farrar Son Volt, och Jeff Tweedy med Wilco.

Några andra framgångsrika alt-country grupper är North Carolina band Whiskeytown och dess sångare, Ryan Adams, som sedan har bildat en framgångsrik karriär som soloartist, och Gamla 97s, en energisk band från Texas som kombinerar landet knäppa med rockmusik. Uncle Tupelo's utlöpare, Son Volt och Wilco, har också gjort mycket bra i det alt-country världen, Son Volt hade en hit i början av 1990-talet med Drowning , medan Wilco har aktade inom musikvärlden för deras lysande album, Yankee Hotel Foxtrot, som kombinerar alt-country med experimentell musik.

Det finns också en tidskrift kallad No Depression som är ägnat åt alt-country musik, och döpt efter Uncle Tupelo album. Tidningen har funnits sedan 1995 och har profilerade hundratals viktiga alt-artister land, inklusive Alejandro Escovedo och bluegrass konstnären Ralph Stanley.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.