Hur kan jag ställa in en gitarr?

Tuning en gitarr är en relativt enkel process. Det blir ännu enklare om man har ett tangentbord, pitch pipe-eller e-guitar tuner. Den senare kan köpas i stort sett alla Music Store för under $ 30 US dollar (USD) och är ett oumbärligt verktyg när du vill stämma en gitarr. Ett ännu billigare alternativ, hittade guitar tuners online fungerar förvånansvärt väl.

Standard tuning av en sex strängad gitarr översätter till strängarna själva är stämd till tonerna av E, A, D, G, B, och E. I sanning, kan man stämma en gitarr i ett oändligt utbud av mönster, men i början gitarrist, en standard tuning gör för att spela så många låtar. Det kommer också att orsaka minsta frustration för dem som precis har börjat lära sig ackord och noter. Om du har en elektronisk tuner, allt som behövs är att välja de enskilda strängen, visa displayen på tunern och justera tuning spikar att öka eller minska strängen spänning. Du kan dock använda en annan metod för att stämma en gitarr, och det är också snabb och enkel. genom antingen ett Stämpipa eller mottagare, plocka det tjockaste strängen-den sjätte strängen-tills du hittar noterar E. Sedan trycker du ner på femte bandet av den sjätte strängen och försiktigt riv. Detta är den del av A. Trimma femte strängen tills det matchar pitch.

Processen fortsätter. Tryck nedåt på femte bandet på den femte strängen, och du kommer att höra noterar D. Trimma fjärde strängen till beck. Igen trycker du på femte bandet av den fjärde strängen, och du hör den del av G. Trimma tredje strängen till den här planen. På det tredje strängen, trycker på fjärde bandet, snarare än den femte. Tune den andra strängen för denna ton, vilket är en B. Slutligen, flytta fingret tillbaka till det femte bandet av den andra strängen. Noten är ett E, tonen för din första strängen. Vid det här laget bör din gitarr är i samklang. Detta är en beprövad metod för att stämma en gitarr. Tänk på att, som du spelar, kommer strängar stretch och gå ut tune. Dessutom kommer nya strängar måste ses tuned flera gånger innan de har rätt tonhöjd.

Du får inte vara en gitarr gud än. Som med varje försök att, det som krävs för att lära sig sånger och förvärva kunskaper. Men är ditt instrument i samklang, och du är nu redo att ta itu med några enkla sånger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.