Vilken typ av gitarr ska jag köpa?

köpa en gitarr kan vara en svår uppgift att även de mest erfarna gitarrister. Det finns många stilar och märken att välja mellan och alla har olika ändamål. När du väljer vilken gitarr som är rätt för dig, tänka på följande: din förmåga att spela, den musik du vill spela, och den budget du har att arbeta med. Den mest uppenbara beaktande när man väljer en gitarr att köpa är din förmåga som gitarrist. Om du är en rank nybörjare, fundera på att köpa en elgitarr och små praxis förstärkare. Mycket prisvärd nybörjar kit som kommer med en elgitarr, små förstärkare, plockar och ett band som finns på de flesta gitarr affärer och ger dig allt du behöver för att komma igång. Elgitarrer är ett bra val för nybörjare eftersom deras strängar i allmänhet är tunnare än en akustisk gitarr, vilket gör dem lättare på spelarens fingrar och mer gynnsam för inlärning ackord utan alltför mycket hand-kramp.

Men kanske om du är intresserad av att spela klassisk musik och inte rock and roll, en elgitarr inte vara ditt bästa val. En klassisk, skulle nylon-string guitar dig ljudet du söker efter. Nybörjare kan kämpa med denna typ av gitarr eftersom nacken är mycket bredare, vilket gör handrörelser över strängen lite svårare. Men den nylon strängar är lättare på fingrarna än brons, akustiska stråkar. En akustisk gitarr skapar ett rikt, fylligt ljud med eller utan användning av en förstärkare. Om utrymme och volym är en fråga som kan eliminera möjligheten att använda en gitarrförstärkare, en akustisk gitarr erbjuder bekvämlighet och ett unikt ljud som hörs över genrer från folkmusik till rock, från klassiska till land. Eftersom strängar på en akustisk gitarr är vanligtvis tjockare och mindre ger, kan det vara svårare för en nybörjare att lära sig spela på en.

Gitarrer varierar i pris från mycket billigt till löjligt dyra. Som nybörjare, köpa ett billigare instrument och bestämma om du vill spela det innan du investerar i en gitarr som skulle kosta uppemot ett par tusen dollar. Om du är en erfaren spelare, att du vet vad du betalar för: gitarr kommer i en mängd material, maskiner, elektronik och alternativ spelbarhet. Om du gillar tunnare, snabbare hals, kanske en Fender Stratocaster med en lönn hals kommer att göra susen. Om du söker en chunky, kornigt, förvrängt ljud, är humbucker mickar på en Gibson Les Paul passa dig perfekt. Det bästa är att spela många olika gitarrer och be andra gitarrister för deras bidrag, vilket hjälper dig att hitta din perfekta gitarr snabbt och utan huvudvärk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.