Vem är Bacharach och David?

Burt Bacharach, son till Irma och Bert Bacharach, är en amerikansk kompositör och pianist, född i Missouri 1928. Hal David, född i New York City 1921, är en amerikansk låtskrivare och textförfattare. Även om var och en anmärkningsvärd bedrift i sina egna rättigheter, tillsammans, de är de Låtskrivarteam kallas Bacharach och David.

Bacharach och David träffade 1957. Innan dess har David skrivit texter för Sammy Kaye och Guy Lombardo. Bacharach hade spelat piano ackompanjemang till sångare som Vic Damone och Steve Lawrence. Deras första hit tillsammans var "The Story of My Life", som Marty Robbins inspelade 1957 och som gick till nummer ett på listorna Country Music i USA. Kort därefter gick deras låt "Magic Moments" sjungen av Perry Como till nummer fyra i USA och gick "The Story of My Life" att gå till nummer ett i Storbritannien.

Partnerskapet blomstrade i 1960, som paret skrev ett antal låtar till Dionne Warwick, som gjorde många av deras demos och hade ett antal stora hits med Bacharach och David låtar. Hon spelade in några av sina mest kända låtar inklusive "Do You Know the Way to San Jose?", "Walk on By", "I Say a Little Prayer", "Promises, Promises"-från Broadway-show med samma namn; och "I'll Never Fall In Love Again. " De skrev också att sjöngs av Tom Jones "What's New, Pussycat?" Gene Pitney-like "Only Love Can Break a Heart" och "(The Man Who Shot) Liberty Valance," Dusty Springfield-"The Look of Love", som användes i soundtracket av 1967 James Bond-filmen, Casino Royale. Den Bacharach och David låten "Raindrops Keep Fallin 'On My Head" var en del av poängen i Butch Cassidy och Sundance Kid och som sådan vann en Oscar 1969. This song, tillsammans med andra, t. ex. "(De Long to Be) Close to You" och "Walk on By" har en plats i Grammy Hall of Fame.

Bacharach och David också var och arbetat med andra medarbetare. David samarbetat med Albert Hammond på låten "To All the Girls I've Loved Before" som sjöngs av Willie Nelson och Julio Iglesias och steg till nummer 1 på Billboard Hot Country Singles 1984 och andra medarbetare inklusive Henry Mancini. Bacharach arbetat med Carole Bayer Sager, som också var hans tredje hustru, Elvis Costello, Cathy Dennis, och Dr. Dre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.