Vad utvecklar kemikalier?

Utveckling kemikalier är specialiserade kemikalier avsedda för utveckling av film och utskrifter. De reagerar med ljuskänslig emulsion i film och utvidga papper för att få fram den exponerade bilden och fixa det permanent samtidigt okänsliggöra emulsionen ljus. Att lära sig använda utveckla kemikalier är ett viktigt steg i inlärningsprocessen av många fotografer, med undantag för dem som börjar inom digital fotografering, som inte har någon nytta av dem.

Olika typer av fotografi kräver speciella formler, med olika utvecklingsländer kemikalier som används för svartvitt och färg fotografering. Unika kemikalier är också viktiga mål för användning på särskilda typer av film och papper. Kostnaden för att utveckla kemikalier kan bli hög, särskilt när specialiserade versioner används. Eftersom kemikalier är också giftiga, är det viktigt att avyttra dem säkert.

Processen för att utveckla någon typ av film eller skriva ut är mer eller mindre samma. Det börjar med exponering, den tidpunkt då bilden tagits eller den negativa överlappar det växande papper. En ljuskänslig emulsion, vanligen innehållande silver, reagerar på ljus som film eller papper är utsatt, skapar en latent bild, som utvecklingsländerna tar fram och fixar.

Utvecklingen måste ske i mörker, eftersom emulsionen är fortfarande ljuskänsligt. De flesta fotografer använder ett mörkrum för utskrifter med låga ljusnivåer som reagerar inte röd belysning. Filmen skall hanteras i totalt mörker. Första filmen eller skriva ut är dunked till en utvecklare som sakta tar fram den latenta bilden genom kemisk reaktion med emulsionen.

Nästa, filmen eller skriva ut är dunked till ett stopp bad, vilket stoppar de åtgärder av exploatören. Efter uppehållet badet, ett renoveringsobjekt som kommer att göra bilden permanent används. Formulering av alla dessa unika utveckla kemikalier är väldigt olika, beroende på vad som håller på att utvecklas. Slutligen är den färdiga tryck eller filmremsor tvättas i vatten för att avlägsna spår av utvecklingsländerna kemikalier, och slutprodukten hängs på tork i en dammfri miljö.

Fotografiska gasdistributionsföretag göra ett sortiment att utveckla kemikalier för olika användningsområden. Många utvecklingsländer kemikalier kommer i ett pulver som måste blandas med vatten till en lösning. Användning av handskar och skyddsglasögon rekommenderas när man arbetar med att utveckla kemikalier, såsom långvarig exponering kan vara skadlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.