Vad stadsbyggnadskonst?

stadsbyggnadskonst omfattar byggnader gjorda för stadsmiljö, särskilt för stora eller växande städer. Med nästan hälften av världens befolkning idag bor i urbana städer, har stadsbyggnadskonst blivit en viktig och blomstrande området design. Särskilda överväganden i denna del av design handlar om de praktiska aspekterna av stadslivet, inklusive hög kapacitet bostäder och arbetsplatser, harmoni av form och funktion, och, mer nyligen, energieffektiv design.

High rise apartments och företagen är klassiska exempel på stadsplanering. I ett landsbygdsområde eller förortsmiljö finns det ingen anledning att bygga en 20-story lägenhetskomplex som kan huset mer än tusen invånare. Urban arkitekturen ger utrymme och principer utformas så att en massa människor att leva och arbeta i närheten. På grund av detta, yteffektivitet är en mycket viktig faktor i denna typ av design.

En ny form av urban arkitektur ökar i popularitet i vissa städer är det faktum att flera bruk byggnader. I en ålder av distansarbete, dessa multi-funktionella byggnader kan ge både livsrum och kanslier för dem som arbetar hemifrån. Kombinera dessa typer av byggnader med marknära kommersiella företag, såsom butiker, restauranger och matbutiker, gör att invånarna att bo, arbeta och handla i samma byggnad. Multi-use byggnader PERSONIFIERA effektiviteten i rymden, och närheten av förnödenheter kan ge invånarna mer ner tid från det snabba stadslivet.

Med senaste tidens publicitet över den försämrade naturresurserna på jorden, mycket av stadsbyggnadskonst blir ägnas hållbar, miljövänlig design och byggnader. Användningen av återvunnet material som isolering, solpaneler, rooftop trädgårdar och förinstallerad apparater som är energibesparande alla representera innovativa tekniker för att göra stadsbyggnadskonst mer grönt. Stadsområdena är normalt sett föroreningskällor och smog, genomföra miljöförbättrande åtgärder i nya byggnader är inte bara trendigt, kan det vara fördelaktigt att hälsan hos stadens invånare.

Även om det praktiska i stadsbyggnadskonst är av största vikt, stil och konstnärlighet behöver inte försummas. Många av de mest kända strukturer i världen är triumfer stadsplanering. Petronas Twin Towers i Kuala Lumpur, det lutande tornet i Pisa, Empire State Building, och Taipei 101 är alla produkter av urban arkitektur. Långt ifrån sträng och opersonliga, kan stadsbyggnadskonst vara ledstjärna för innovation och artisteri.

det växande arkitekttävlingen är ständigt i behov av nya visionärer, särskilt bevandrade i ny teknik som gör byggnader säkrare och bättre för miljön. Många top universitet erbjuder grader som gör att studenterna att specialisera sig på urban utveckling och design. Med experter förutspår stadens befolkning att fortsätta under det 21 århundradet, studenter väljer att satsa på en karriär i urban arkitektur kan ha en ljus och upptagen framtid framför sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.