Vad är, panoramabilder?

Panoramabilder Kameran är stora natursköna bilder som täcker en hel vista snarare än en begränsad bild av en normal portion av den uppfattningen. Panoramabilder ger intryck av att titta på en 150-graders svep, eller den fysiska spännvidd av det mänskliga ögat. Den fysiska fotavtryck av dessa bilder kan också ha en slående skillnad till en vanlig bild, eftersom många gånger panoramabilder har en längre bildförhållande. En grov jämförelse är den standard eller traditionella 4:3 TV-skärmen, jämfört med den nyare 16:9 wide-skärmar. I verkligheten finns det ingen som förhållandet för panoramabilder, men många kan vara 4:1 eller 2:1. De två första panoramautsikt kameror har utformats runt 1843-1844 i Österrike och Frankrike. Joseph Puchberger i Österrike kamera åberopade en hand-vev för att ta i utsikt, som orsakade ojämna rörelse och fokala problem. Friedrich von Martens, en tysk medborgare som arbetar i Paris, ritat Megaskop panorama-kamera, inbyggd utrustning för jämnare rörelse. Trots denna förbättring fotografiska plåtar var dyra och ordentlig plåt exponering som tar panoramabilder svårt.

Snart var fotografer förlitar sig på att ta flera standard utskrifter i följd och lappteknik dem tillsammans för att skapa en panoramautsikt. En unionen Army fotograf vid namn George Barnard var mycket skicklig på att skapa panoramautsikt som uppges hjälp generaler i hölje potential krigszonen och befästningar fiende.

1888 flexibel film ersättas fotografiska plåtar gör fotografering mycket enklare, billigare och mer lättillgängliga. Dussintals kameror slå till marknaden inriktad på den genomsnittliga personen, av vilka många tog panoramabilder. Några av dessa var Wonder Panoramic , Panomax och Globoscope .

hette Early panorama kameror "Swing lins" eller "kort rotation" kameror. För att ta panoramabilder objektivet skulle svänga eller svänga runt kameran. Denna rörelse tog bara bråkdelen av en sekund och resulterade i en panoramavy med en något förvrängd center området. Effekten liknar ett fisheye-objektiv men mindre dramatisk.

"Full rotation" kameror eller "scanning kameror" ta panoramabilder i 360 grader genom hela kameran vrida snarare än objektivet ensam. Dessa motoriserad kameror drar filmen igenom med samma hastighet i roterar kameran exponerar film jämnt och just genom en vertikal springa. Full rotation kameror tar utmärkt kvalitet bilder utan förvrängning. Digitala full rotation kameror finns också, ibland kallade digitala roterande linje kameror. Dessa kameror används ofta för att ta panoramabilder av historiska platser. "fast objektiv" kameror har vidvinkelobjektiven som inte förlitar sig på rörligheten för panoramabilder. Kvaliteten på dessa kameraobjektiv varierar, liksom resultaten. Detta är den vanligaste typen av panorama-kamera, och begränsningar av den fasta objektivet minskar dessa panoramabilder att om en 90-graders svep. Denna begränsning kan lösas genom användning av avancerade vidvinkelobjektiven med mitt filter, som sträcker Vista till ca 120 grader.

Idag med digital fotografering vanliga fotografier kan monteras inuti programvara för att radera gränsdragningar som därigenom skapa panoramabilder. Detta kallas ibland för "segmenterade panoramor" eller "sys panoraman. "Framgångsrika skott beror på skicklighet fotografen och kvalitet av programvaran.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.